Başkan Yücel sessizliğini bozdu

Alanya Belediye Başkanı, Belediye Meclisinde tansiyonu yüksek bir konuşma yaptı. Yücel’i çileden çıkartan ise Cumhuriyet Mahallesi’nde uygulanan imar planına yönelik, ‘rant var, avm’ler yapılıyor’ iddiası oldu

Başkan Yücel sessizliğini bozdu

Alanya Belediye Başkanı, Belediye Meclisinde tansiyonu yüksek bir konuşma yaptı. Yücel’i çileden çıkartan ise Cumhuriyet Mahallesi’nde uygulanan imar planına yönelik, ‘rant var, avm’ler yapılıyor’ iddiası oldu

07 Ocak 2020 Salı 19:29
Başkan Yücel sessizliğini bozdu

Alanya Belediye Meclisi 2020 yılının ilk toplantısını yaptı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısının gündeminde Cumhuriyet Mahallesi'nde yapılacak imar planına yönelik atılan iddialar vardı. 
ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ
Meclisin açılışında konuşan CHP sözcüsü Erkan Demirci, mazeretli olduğu için bir önceki mecliste olmadığı dönemde Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik eleştirilere cevap verdi. CHP Grup Sözcüsü Erkan Demirci, Aysultan kadınlar Plajı, devredilen caddelere ödenek aktarılması, hal ve katı atık tesisi konusuna açıklık getirdi.
PROJE HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Daha sonrasından Cumhuriyet Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüme ilişkin ilişkin çalışma yapan ve yurt genelinde birçok projeye imza atan firma adına bilgi veren Cem Yılmaz, alanda özellikle yeşil alan azlığı ve AVM konusunda yersiz kaygılar olduğunu ancak hem yeşil alanın eskisine göre arttığını hem de AVM olmayacağını vurgulayıp detaylı bilgi verdi. Dünya genelinden seçtiği yeşil alan örneklerini de gösteren Yılmaz,  "Projede toplam 5500'e yakın otopark alanı olduğunu ifade etti. CHP sözcüsü Demirci,  alanda kentsel dönüşüm öncesi kaç kişi yaşadığını projenin hayata geçmesi sonrası kaç kişini yaşamasının öngörüldüğünü sordu. Yılmaz ise, bu soru üzerine proje bittiğinde yaklaşık 12 bin kişinin yaşamasını planladıklarını söyledi.

'ALLAH'TAN KORKSUNLAR'
Başkan Yücel de tansiyonu yüksek konuşmasında planı eleştirenleri rant takip etmekle suçladı. Yücel, "Burada doğruları konuşalım. Hepimiz seçilmiş, aklı selim, siyaseti bilen insanlarsınız"  dedi. Atılan iftiraların yüzde doksan mesnetsiz olduğunun planlarda görüldüğünü kaydeden Yücel, "Dediler ki yeşil alanlar bertaraf edilip AVM’ler yapılıyor. 3 tane avan proje vardı. Allahtan korksunlar, iftira atanlar. Neresinde yeşil alanlar bertaraf edilmiş, 12000 metrekareden 51 bin metrekareye yeşil alan çıkmış. Dini tesis alanları 3 katına artmış, sağlık ocakları sağlıkla ilgili kurumlar 3 katını artmış olmasına rağmen DOP farkı yüzde 40’tan aşağı olmamasına rağmen hala kasıtlı ve bilinçli bir şekilde konuşan arkadaşları Allah’a havale ediyorum" diye konuştu.
'AVM'Yİ SAVUNANLAR ŞİMDİ DÖNÜYOR'
Cumhuriyet mahallesinin avm lere teslim edildiği idaasını dile getirenleri sert dille eleştiren Yücel, "Daha önce AVM leri savunanlar şimdi dönüyor" dedi. 
Yücel, "Bu kadar şeffaf, bu kadar katılımcı, hesap verebilen bir yönetim olmasına rağmen, bu attıkları iftiraya, bu atıflara devam edecekler ise buyursunlar, etsinler. Fakat şunu ibra etmek isterim günün şartlarında oralara AVM yapılsın diyenler, Ne hikmetse 6 ay öncesine kadar bunu konuşanlar, şimdi dönüyorlar. Kendilerini oda başkanı diye topluma anlatanlar, ticaret alanları açılınca çikolatalarla çiçeklerlerle hayırlı olsuna gidenler, ne hikmetse buraya atıfta bulunarak AVM yapılıyor, küçük esnafın yanındayız’ diyor. Bizim gayretimiz, memlekettir oradaki hak sahibidir. Gayretimiz, vatandaşın haklarını korumaktır. Biz her şeyden önce memleketin buradakilerin sosyal yaşantılarını, milli ve manevi değerlerini korumak için buradayız. Parsel bazında vatandaşa %50 vererek iş yapmaya çalışanlar, burada biz yüzde 85 verince ne hikmetse isyan ettiler" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81