Başhekim polemiği!

CHP İlçe Başkanı Sefa Çorbacı’nın, “FETÖ’den tutuklanan Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bülent Adil Taşbaş’a kim referans oldu?” sorusuna, Ak Parti Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Kiriş yanıt verdi.

Başhekim polemiği!

CHP İlçe Başkanı Sefa Çorbacı’nın, “FETÖ’den tutuklanan Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bülent Adil Taşbaş’a kim referans oldu?” sorusuna, Ak Parti Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Kiriş yanıt verdi.

07 Kasım 2018 Çarşamba 21:15
Başhekim polemiği!

Kiriş: “ İyi bilinmesi gereken tek şey AK Parti Alanya İlçe Teşkilatı olarak Sağlık Bakanlığımızca yapılan bir atamaya olumlu ya da olumsuz referans olmadığımızdır. Süreci ve yargının vereceği kararı hep birlikte takip edip, göreceğiz” dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Başkanı Sefa Çorbacı yönetim kurulu toplantısı öncesinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Çorbacı, FETÖ soruşturması sonucu geçtiğimiz günlerde tutuklu olarak yargılanmaya başlanan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Adil Taşbaş'a ilişkin Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu ve Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Kiriş’e sorular yöneltti. Çorbacı "Öncelikle Alanya'da bulunan bütün kurumların bizim için çok değerli olduğunu bir kez daha buradan vurgulamak istiyorum. Hepinizin bildiği üzere geçtiğimiz hafta ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir deprem yaşandı. Hastane Başhekimi Prof. Dr. Bülent Adil Taşbaş, FETÖ'den tutuklandı. 
ÇORBACI: TAŞBAŞ’A KİM REFERANS OLMUŞTUR?
Yaşanan olayla alakalı olarak kafamızda ciddi soru işaretleri var. Ben basın yolu ile Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu'ya sormak istiyorum. Bu başhekim hangi kriter doğrultusunda atanmıştır? Başhekim Taşbaş'a kim referans olmuştur? Başhekimin kendisine referans olan kişi ile bağlantısı nedir? Resmi kurum ve kuruluşlar bünyesine alınacak bir taşeron işçi için bile ciddi bir güvenlik soruşturması yapılırken, terörle mücadelede böylesi günler yaşadığımız ülke konjonktüründe Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ataması yapılan Taşbaş'a siyaseten kimler icazet vermiştir? Hem Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu'ya hem de Toklu'nun olası bir istifası söz konusu olduğunda yerine geçeceği konuşulan yardımcısı Kiriş'e sorularımız bunlardır. Sorduğumuz soruların cevabı bir an evvel verilmelidir. En yakın zamanda cevap bekliyoruz. Zira cevaplar yalnızca bizleri değil bütün kamuoyunu ilgilendirmektedir" ifadelerini kullandı. 

‘BAKANLIĞIMIZIN ONAYI İLE GÖREVE GETİRİLMİŞTİR’
Çorbacı’nın bu açıklamalarının ardından Ak Parti Siyasi ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Kiriş, Çorbacı’ya cevap verdi. Başhekim Bülent Adil Taşbaş’ın tutuklanması ile alakalı olarak devam eden bir yargılanma süreci olduğunu söyleyen Kiriş, “Bu sebeple yargılanması devam eden bir soruşturma hakkında çok detaylı açıklama yapmak pek doğru değildir. Ancak kamuoyunun özellikle bilmesi gereken bazı hususlar vardır; Şu an tutuklu durumda olan Taşbaş, Başhekim olmadan önce ALKÜ Tıp Fakültesi’nde 28 Haziran 2016 tarihinde göreve başlamış ve 7 Aralık 2017’de ise Tıp Fakültesi Dekanlığı görevine başlamıştır. Devlet Hastanemizin, Araştırma Hastanesi olması ile birlikte mevzuat gereği değişiklik yapılması zorunluluğu doğmuştur. Bu süreçte de Üniversitemiz bünyesinde akademik normlara uygun profesör mertebesinde tek hoca olarak Bülent Adil Taşbaş bulunmaktaydı. Gerek ALKÜ bünyesinde olması, gerekse de akademik yeterliliğe ve normlara uyması sebebiyle Üniversitemizin icazeti, Sağlık Bakanlığımızın da onayı ile Başhekimlik görevi kendisine getirilmiştir. Ankara’da Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan her türlü atamada en ince ayrıntısına kadar güvenlik soruşturması yapılmış, liyakata ve yeterliliğine de bakılarak bu görev kendisine verilmiştir. Kaldı ki 2016 senesinden itibaren ALKÜ kadrosunda olan, 2017 senesinde Tıp Fakültesi Dekanlığına atanan Taşbaş, her aşamada ayrı ayrı güvenlik soruşturmalarından geçmiştir” dedi. 
‘YARGININ VERECEĞİ KARARI TAKİP EDİP GÖRECEĞİZ’
Açıklamasına devam eden Kiriş şunları söyledi: “Bu sebeple herhangi bir şekilde AK Parti Alanya İlçe Teşkilatı olarak olumlu veya olumsuz referans olmadığımız bu atamada, Sağlık Bakanlığımızın tasarrufuna itimat etmiş bulunmaktayız. En başta da belirttiğim gibi yargılanma sürecinde olan ve henüz neticesi alınmamış bir dava hakkında daha fazla konuşmak kişileri ve kurumları zan altında bırakacaktır. Ancak iyi bilinmesi gereken tek şey AK Parti Alanya İlçe Teşkilatı olarak Sağlık Bakanlığımızca yapılan bir atamaya olumlu ya da olumsuz referans olmadığımızdır. Süreci ve yargının vereceği kararı hep birlikte takip edip, göreceğiz.” – Mert CANTÜRK 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81