BAŞBAKANA YANGINI SORDU

BAŞBAKANA YANGINI SORDU

06 Temmuz 2017 Perşembe 23:18
BAŞBAKANA YANGINI SORDU
Alanya tarihinin en büyük yangını olarak tarihe geçen Sapadere orman yangınının nedeni halen tespit edilemedi. Alanya kamuoyu günlerdir orman ve jandarma tarafından hazırlanacak olan raporu beklerken, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, orman yangınlarına ilişkin Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması için soru önergesi verdi.
 
KAMUOYU MERAK EDİYOR
Sapadere'de meydana gelen ve yüzlerce hektar çam ağacının kül olmasına, onlarce evin yanmasına, çok sayıda canlının telef olmasına neden olan orman yangınını nedeni halen belirlenmiş değil Yangının ardından Alanya’da günlerdir herkes birbirine 'Yangının nedeni ne' diye soruyor. Nesmi makamlar ise henüz bu soruya bir yanıt veremedi. Yangının çıkış nedeni ile ilgili farklı görüş ve iddialar ortaya atılırken, Orman ile Jandarma tarafından sürdürülen araştırma sonucunda hazırlanacak raporun bugün açıklanması bekleniyor.  
KASIT MI İHMAL Mİ?
Yangının nedeni konusunda siyasiler kasıt ve ihmal iddialarını gündeme getirdi. Alanya Birleşik Haziran Hareketi Meclisi ise konuya ilişkin raporunda şu iddialara yer verdi. "Müteahhitler Birliği isimli bir yapının henüz yangın aşamasındayken Sapadere'de 'Bizim yangınla bir işimiz yok, biz yanan yerler ile ilgileniyoruz' dediği söyleniyor. Köylü bu birliğin yanan araziden tomruk, odun ve kömür durumu elde etmek için araziyi ranta açtığını, durumun ihale aşamasına getirildiğini söylüyor." Söz konusu iddialar ise Birgün Gazetesi'nde yer aldı. 
İHMAL OLABİLİR!
Bu iddialardan biri de elektrik tellerinin kopma ihtimali ise de bu iddia kabul görmedi. Resmi makamlara yakın kaynaklar yangının çıktığı bölgeye yakın alanda hiç bir elektrik tellerinin bulunmadığını, kasıt değil ancak ihmal ihtimali üzerinde durulduğunu söylüyorlar. Yangın raporu hazırlamak üzere Jandarma ve orman ekipleri bölgede geniş çaplı araştırma yapıyor. Yangına ilk müdahalede bulunan Alanya Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin tespitleri de değerlendirilerek bugün yangınla ilgili rapor yazılacağı öğrenildi.
YANGIN MECLİSE TAŞINDI
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Antalya, Alanya ve İzmir başta olmak üzere ülke genelinde çıkan orman yangınlarına ilişkin Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması için soru önergesi verdi. Alanya İlçesi Sapadere Kanyonu'ndaki yangın alanında inceleme yaptığını kaydeden Baykal, 650 hektar ormanlık alanının yok olduğunu; bölgede yaşayan çiftçilere ait tarla ve ürünlerin zarar gördüğünü, hayvanların telef olduğunu, 15 vatandaşa ait evlerin kül olduğunu ve büyük maddi kaybın ortaya çıktığını bizzat yerinde gözlemlediğini anlattı.
Son Güncelleme: 06.07.2017 23:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81