Bakan Çavuşoğlu'ndan muz açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Resmi Gazete'de yayınlanan yeni düzenleme ile üretici ve dürüst tüccarın korunacağını söyledi

Bakan Çavuşoğlu'ndan muz açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Resmi Gazete'de yayınlanan yeni düzenleme ile üretici ve dürüst tüccarın korunacağını söyledi

05 Ağustos 2020 Çarşamba 15:20
Bakan Çavuşoğlu'ndan muz açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren ithal tarım ürünlerine ilişkin gümrük vergisi indirimine yönelik yanlış anlaşılmaları yaptığı bir açıklamayla düzeltti. "Yerli muz üretimine darbe. Gümrük Vergisi yüzde 145’ten yüzde 7’ye düşürüldü. İthal muzun önü açıldı" yorumlarına "Kaynağından doğru bilgiyi aldıktan sonra yorum yapmanız daha uygun olurdu. Hükümetimiz, muz üreticilerimiz dahil tüm çiftçilerimizin her zaman yanındadır" yanıtını veren Bakan Çavuşoğlu, konuya ilişkin resmi Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı: 

'HAKSIZ REKABET ORTAMI ENGELLENECEK'
Taze muz ithalatında yüzde 145 oranında gümrük vergisi uygulanmaktaydı. Bugünkü Resmi Gazete'de (05.08.2020) yayınlanan Karar ile muz üzerinden alınan gümrük vergisi nispi (%7) ve maktu (Ton başına 830 Euro) olarak 15 gün sonra uygulanmaya başlayacaktır.
Mevcut dünya piyasaları fiyatlarıyla yeni uygulama ile alınacak gümrük vergisi de yüzde 145 oranında olmakla birlikte, düşük fatura beyanı sonrası mahkeme süreci ile ödenen vergilerin ithalatçı tarafından geri alınmasının önüne geçilecektir. Böylece üreticimiz ve dürüst tüccarımız korunacak ve haksız rekabet ortamı oluşması engellenecektir."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81