Bakan Çavuşoğlu'ndan doğalgaz müjdesi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ALTSO'nun düzenlediği 6'ncı geleneksel iftar programına katıldı. Programda konuşan Bakan Çavuşoğlu, "Hizmet için çok çalışıyoruz.Alanya'yı hak ettiği noktaya birlikte getirelim. Alanya Belediyemize destek vereceğiz.Yakın zamanda doğalgaz gelecek, Enerji Bakanımız Alanya'ya programa aldığını söyledi" dedi.

Bakan Çavuşoğlu'ndan doğalgaz müjdesi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ALTSO'nun düzenlediği 6'ncı geleneksel iftar programına katıldı. Programda konuşan Bakan Çavuşoğlu, "Hizmet için çok çalışıyoruz.Alanya'yı hak ettiği noktaya birlikte getirelim. Alanya Belediyemize destek vereceğiz.Yakın zamanda doğalgaz gelecek, Enerji Bakanımız Alanya'ya programa aldığını söyledi" dedi.

12 Mayıs 2019 Pazar 19:06
Bakan Çavuşoğlu'ndan doğalgaz müjdesi

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ALTSO) 6'ncı geleneksel iftar programı düzenlendi. Club Olive Garden’daki iftara Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin,  ilçe protokolü, oda ve dernek temsilcileri ile odanın üyeleri katıldı. 
“TOPARLANMA SÜRECİ YAŞIYORUZ”
Programın açılış konuşmasını yapan Şahin,  “Sayın bakanımız her zaman olduğu gibi bizi şereflendirdi. Bu size Alanya’ya verdiği önemi gösteriyor. Biz çalışıyoruz. Çalışmaya devam ediyoruz. İlk yıllarımız çok sıkıntılıydı. Globalde krizler vardı. ancak bu yıl daha iyi olacak. Sezona çok iyi başladık. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Alanya’ya gelmesi Alanya’nın marka değerini yükseltti. Ayrıca turizmde de daha da ileriye gitmesini sağlamıştır. Ben bizlere her zaman detek olan Sayın bakanımıza tekrar teşekkür etmek istiyorum. Bir yıldır ne yaptık? Toparlanma süreci yaşıyoruz. Alanya’da dijital turizm zirvesi yaptık. Alanya’da Nordik Zirvesi oldu. 4 tane büyükelçimizi Alanya'mızda ağırladık. Çok memnun ayrıldılar. Bunda da sayın bakanımızın desteğini gözardı edemeyiz. Geçen yıl avokado ve muşmulanın patentini alacağız dedik. Başardık. Antalya'da 5 tescili yapılmış ürün vardı.  2'sini biz aldık. Bir ilki başardık. İlki başarmaktan ve tüm Ticaret Odalarına örnek olmaktan gurur duyuyoruz. Alanya'mıza hayırlı olsun. Aralık ayında sayın Bakanımızın önerileri ile fahri konsolos oldum. Burada da boş durmadık.  Burada şehrin dinamikleri ile toplantılar yaptık. Eğitimde de çalışmaya devam ediyoruz. Biz çok şov peşinde olmadık. Daha okulumuzun açılışını yapmadık. AHEP’in araç ihtiyacını karşıladık. Alanya'mızda 2 tane üniversite var. Başka hiç bir ilçe yok böyle. Hem Vakıf Üniversitesi hem ALKÜ devlet üniversitemiz. ALKÜ'yü cumarbaşkanımıza onaylatırken sayın bakanımız dosyayı kendisi takdim etmişti. O fotoğrafı da ben hem ALTSO'da ki makamımda hem de kendi ofisimde gururla taşıyorum" dedi. 
“ALANYA ORTAK SEVDAMIZ”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da,  “Bu  sofra etrafında her yıl toplanıyoruz. Alanya sevdamız ortak paydamız. Alanya artık Türkiye’nin her köşesinden gelinip, tercih ettiği  bir şehir.  Alanya farkı ülkelerden gelip yerleşen dostlarımız da şehridir. Alanya artık hepimizin. Alanya büyüyen bir şehir. Alanya’nın sorunlarını ve ihtiyaçlarını hepimiz biliyoruz. Bundan sonraki süreçte el ele beraber Alanya paydasında hep birlikte çalışarak Alanya’yı hak ettiği yere birlikte getirelim. Çavuşoğlu, farklı inançlardan dostların bu iftar sofrasını kendileri ile paylaştığını söyledi.
'ALANYA'YA DOĞALGAZ GELECEK'
Hizmet için çok çalışıyoruz. Türkiye'de 4,5 yıl bir seçim olmayacak. Alanya'yı hak ettiği noktaya birlikte getirelim. Alanya Belediyemize destek vereceğiz. İki üniversitemiz var, onlara sahip çıkalım. Üniversiteler şehirle bütünleşmeli. Üniversitelerimizin şehre katkılarını hissetmeye başladık. 2 yıldır turizm sektörü gelişiyor. Mani olmazsa önümüzdeki yıllarda Türkiye gelen turist sayısı giderek artacak. 70 milyon turist 70 milyar dolar olarak 2023 hedeflerimizi güncelledik. Alanya'nın bundan faydalanması gerekiyor. Yakın zamanda doğalgaz gelecek, Enerji Bakanımız Alanya'ya programa aldığını söyledi. İnşaat sektörünün canlanmaya başladığını görüyoruz" dedi.  
"HER ŞEY TICARET VE SIYASI ILIŞKILER DEĞILDIR" 
Dünyada her şeyin hızlı değiştiğini belirten Çavuşoğlu, ülkelerin bu değişime ayak uydurmakta zorlandığını, örgütlerin de çok geride kaldığını söyledi. Değişimin fırsatlarla beraber sınamayı da getirdiğini aktaran Çavuşoğlu, "Fırsatlardan faydalanmamız lazım. Tehdit ve sınamaların üstesinden gelmek için de birlik ve beraberlik içinde olmamız gerekiyor. Etkin çok taraflılığa önem veriyoruz. Bugünkü sorunları tek başına bir ülke ve uluslararası örgüt çözemez. Tek taraflı adımların çatışmaları getirdiği bir dönemden geçiyoruz. Bölgemizdeki ve küresel gelişmeler ülkemizi iyi ve kötü anlamda da ülkemizi etkileyebiliyor. Dünyanın sorunları konusunda objektif, dengeli, açık sözlü düşüncelerimizi söylüyoruz. Dış politikada sürekli dost ve düşmanlık yoktur. Dostlarımızın sayısını artıyoruz, düşmanlarımızın sayısını azaltmak için çaba sarf ediyoruz. Tehditlere boyun eğmiyoruz. Bizimle eşit düzeyde olan herkesle konuşabiliriz. Tepeden bakmacı anlayışı doğru bulmuyoruz. Birçok ülke var, hep başkalarını eleştiririler, kendi açıklarını söylenmesinden de hoşlanmazlar. Alıştıracağız, alışacaklar. Standartlarda, ekonomide farklılıklar arz edebilir ama uluslararası alanda herkes eşittir. Herkesin BM'de bir oy hakkı vardır. Bazen bize diyorlar ki niye 1 milyon nüfuslu ülkeye niye gidiyorsun. Her şey ticaret ve siyasi ilişkiler değildir. Dünyadaki bütün ülkelerde görüşüyoruz. Yönetemeyeceğimiz bir kriz yoktur, üstesinden gelemeyeceğimiz bir sorun da yoktur. Yeter ki birlik içinde olalım" diye konuştu. -Mert CANTÜRK

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81