Bakan Çavuşoğlu ‘Alanyaspor Store’u açtı

'Alanyaspor Store' mağazasının açılışı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından yapıldı.

Bakan Çavuşoğlu ‘Alanyaspor Store’u açtı

'Alanyaspor Store' mağazasının açılışı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından yapıldı.

06 Nisan 2018 Cuma 22:07
Bakan Çavuşoğlu ‘Alanyaspor Store’u açtı

Bakan Çavuşoğlu "Türkiye'de son zamanlarda yabancı dilde isim verme konusunda bir moda olduğuna dikkati çeken Bakan Çavuşoğlu, "Bu durum spor takımlarımıza, kulüplerimize de riayet etmiş. Alanya bir turizm şehri. Mağazalarımıza restoranlarımıza bazı isimleri vermemiz doğal olabiliyor ama 'Alanya Mağazası' dersek daha yakışır. Yerli ve milli olalım" diye yönetim kuruluna öneride bulundu. 

Aytemiz Alanyaspor'un Atatürk Anıtı yanında bulunan 'Alanyaspor Store' mağazasının açılışı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun katılımıyla yapıldı. Açılışa Kaymakam Mustafa Harputlu, Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel, Belediye Başkan Vekili Abdullah Öztürk, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre, Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı ve Adalet Komisyonu Başkanı Aydın Çolak, Emniyet Müdürü Haşim Çakmaklı, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Serkan Akbaba, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu, MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, Aytemiz Alanyaspor Kulübü Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erdal Tamrak, kamu kurumu temsilcileri, teknik direktör Mesut Bakkal, futbolcular ve çok sayıda taraftar katıldı. 
GELİNEN NOKTA UNUTULMAMALI
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, açılışta yaptığı konuşmada Alanya'nın tanıtımına çok büyük katkı sağlayan Alanyaspor'a sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Alanyaspor'un özellikle Süper Lig'e çıktığı günden bu yana birçok kişinin 2'nci takımı olmaya başladığını belirten Bakan Çavuşoğlu, "Alanyaspor oynadığı futbol, beyefendiliği, centilmenliği, yönetimi, futbolcuları ve özellikle taraftarıyla herkesin gönlünde taht kurdu. 7 yıl önce büyük bir borç batağı içindeki kulübün bugünkü bulunduğu nokta unutulmamalı. O gün Alanyaseverlerle seferberlik ilan ettik. Tüm partili partisiz. Bu işler zaten siyaset değil, gönül ve sevda işidir. Herkesle kucaklaştık, bütünleştik el ele. Omuz omuza verdik ve ikinci senesinde 1. Lig'e çıktı. Birinci ligde iki sene kaldıktan sonra Süper Lig'e yükseldik." dedi. 
DÜŞERSEK ZORLUK YAŞARIZ

Takımın ligde kalması için Alanya camiasının destek vermesi gerektiğini vurgulayan Çavuşoğlu, şu değerlendirmede bulundu: "Bugün Süper Lig'de bulunduk diye geçmişteki zor günleri unutmayalım. Tekrar düşersek zorluklar yaşarız. Süper Lig'de kalmak kolay değil. Sadece benim, belediye başkanımızın veya şehrimizin ileri gelenlerinden birkaçının bu takıma destek vermesi yetmez. Herkesin destek vermesi gerekiyor. Seyircilerimizi özellikle kutluyoruz. Her geçen gün seyirci sayımız artıyor" dedi. 
YERLİ VE MİLLİ OLALIM
Türkiye'de son zamanlarda yabancı dilde isim verme konusunda bir moda olduğuna dikkati çeken Bakan Çavuşoğlu, "Bu durum spor takımlarımıza, kulüplerimize de riayet etmiş. Alanya bir turizm şehri. Mağazalarımıza restoranlarımıza bazı isimleri vermemiz doğal olabiliyor ama 'Alanya Mağazası' dersek daha yakışır. Yerli ve milli olalım. Bu öneriyi de kulübümüze getirmiş oluyoruz. Alanyasporumuza destek sağlamak için açtığımız mağaza ileri ki günlerde maddi kaynak sağlar. Daha da önemlisi buradan alınan ürünlerin giyilmesi ve takılmasıyla Alanyamızda Alanyaspor atmosferini hep birlikte yaşatalım" diye konuştu. 
FUTBOLCULARLA SELAMLAŞTI
Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel, Aytemiz Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun konuşmalarının ardından plaket törenine geçildi. Bakan Çavuşoğlu ve kulüp başkanı Hasan Çavuşoğlu, mağazanın projesini hazırlayan Ak Parti İlçe Başkanı ve Mimar Mustafa Toklu'ya, mağazanın yer tahsisini yapan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel adına belediye başkan vekili Abdullah Öztürk'e birer plaket verdi. Daha sonra kurdela kesimine geçildi. Mağazanın açılış kurdelasını Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu kesti ve daha sonra turuncu yeşilli futbolcularla tek tek selamlaştı. Ardından kulübün lisanslı ürünlerden satın alan bakan Çavuşoğlu, futbolcularla toplu halde fotoğraf çektirdi. Futbolcular ise açılış töreninin ardından taraftarların ürünlerini imzaladı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81