ARAŞTIRILIYOR

ARAŞTIRILIYOR

20 Haziran 2017 Salı 20:19
ARAŞTIRILIYOR
Alanya'nın doğu bölgesinde bazı plajlarda turistlerin ayaklarına ve vücutlarına yapışan zift ile petrol benzeri atıklar tepkilere neden oldu. Bölgede dolum tesisinin olması üzerine tüm gözler Aytemiz'e çevrildi. Atıkların kendileri ile alakası olmadığını belirten Aytemiz gerçek nedeni ortaya çıkartmak için araştırma başlattıklarını söyledi. Kaymakam Harputlu da Sahil Güvenlik Komutanlığı’na talimat vererek ayrıca bir araştırma yapacaklarını bildirdi. Başkan Yücel ise, “Aytemiz bu konuda temiz. Her yıl bu tür atıklar olabiliyor. Hatta bir kaç adet atık dolu varil bulup imha edildi” dedi.
 
Alanya'da yaşayan ve tatile gelen bir grup turistin, önceki gün Yeşilöz sahilinde vücütlarının değişik yerleri zift ya da petrol benzeri atıkla kaplandı. Ayakları, terlikleri ve vücutlarının bir çok yeri kapkara olan Rus turistler bu olayın fotoğraflarını çekerek tepkilerini sanal ortamda paylaştılar. Yardım isteyen turistler yetkilileri göreve çağırdı. Turistlerin haklı tepkisi dün 'Turizme ziftli tehdit' başlığı ile dün gazetemizde manşet oldu. Haberimizin ardından kaymakam Harputlu sahil güvenliği arayarak araştırma yapmasını istedi. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve ALTİD Başkanı Burhan Sili ise dün bir araya gelerek bu konuyu görüştüler.
KAYMAKAM HARPUTLU: BATAN TANKER YOK
Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, haberin ardından Alanya Sahil Güvenlik Komutanlığı'nı arayarak araştırma yapmaları talimatını verdiğini söyleyerek, "Yapılan araştırmada son haftalarda bölgemiz açıklarında batan bir gemi ya da tanker bilgisine ulaşılamadı. Ancak diğer yönlerden de araştırmalarımız sürüyor" dedi. 
BAŞKAN YÜCEL; AYTEMİZ TEMİZ
Deniz ve sahil temizliğinin olmazsa olmazlarının başında geldiğini söyleyen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Konuyu ALTİD Başkanımız Burhan Sili ile görüştük. Sabah haberi okuduğumda birimlere talimat vererek bölgede bir araştırma yaptırdım. Bu ay içinde de bölgede bir kaç adet katı atık dolu varil bulundu ve belediye ekipleri tarafından ihma edilmişti. AYTEMİz tesislerinden kaynaklanan bir durum söz konus değil. Açıklardan geçen gemilerden atılan atıklar olabilir. Aytemiz temiz" dedi.
ÖNCÜ SİZ OLUN DEDİLER
Gazetemizi arayan AYTEMİZ Genel Müdür Yardımcısı Yakup Yazar, kendilerinin de gerekli talimatı vererek bölgede görülen zift ve petrol atıkları konusunda araştırma başlattıklarını kaydetti. Plajda ve deniz üstünde görülen zift ve yağ tabakasının kendi istasyonları ile hiç bir ilgisinin olmadığın da belirten Yakup Yazar, " Antalya Konyalaltı'nda bulunan dolup tesisleri şehrin içinde kaldığı ve çevreye görünüm açısında zarar verdiği içn kaldırılmasına karar verildi. Yer olarak ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Aydap bölgesinde 500 dönüm bir araziyi imarda Dolum ve YPG istasyonu alanı olarak belirledi. Batı Akdeniz kalkınma Ajansı (BAKA) ile O dönem Genel Başkan Yadımcısı olan Menderes Türel'de bize destek verdi. Bize 'Önçü siz olun' dediler ve bizde buraya gelerek milyonlarca liralık yatırım yaptık istihdam oluştuduk" dedi.
ALİDAŞ DA DESTEK VERİYOR 
Konyaaltı'nda bulunan diğer dolum tesislerinin şamandıra sistemi ile çalıştıklarını bunun ise tehlikeli olduğuna dikkat çeken Yazar, "Burada ise dorset yeni iskele yöntemi uygulanıyor. Bakanlık bile bu sistemi öneriyor. Biz ne yapıyorsak Alanya için yapıyoruz. Burayı yaparken 16 ayrı ukrumdan onay çıktı ÇED raporu alında halkla görüşüldü. Ayrıca Gazipaşa Havaalanı'na chartır seferi yapan uçaklar jet uçakları bildiğiniz gibi, Jet yakıtı ise İzmir, Kırıkkale ve Antalya'dan geliyor ki buda maaliyeti artırıyordu. Birçok kez yakıt olmadığı için burada uçaklar rötar yaptı. Artık bu da ortadan kalktı istasyonumuzda jet yakıtı buunmakta. Bu da turizme önemli bir katkı demek. Kılavuz ve römorkor hizmetlerini ALiDAŞ'tan alıyoruz. Krizden çıkmalarında çok büyük destek verdik kendilerine" dedi.
 
EN GÜVENLİ SİSTEM
AYTEMİZ dolum tesisilerinin ülkenin en modern sistemi olan DORSET sistemi ile çalıştığını söyleyen Yazar, "Çevre ve şehircilik Bakanlığı artık bizim sistemimizi örnek göstererek sorunlu kıldı" dedi.
 
Son Güncelleme: 20.06.2017 20:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81