‘Ambargoların yanlış olduğunu anlatmaya devam edeceğiz’

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'ye İran'a yönelik ambargoların yanlış olduğunu anlatmaya devam edeceklerini söyledi.

‘Ambargoların yanlış olduğunu anlatmaya devam edeceğiz’

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'ye İran'a yönelik ambargoların yanlış olduğunu anlatmaya devam edeceklerini söyledi.

17 Nisan 2019 Çarşamba 20:59
‘Ambargoların yanlış olduğunu anlatmaya devam edeceğiz’

Bakan Çavuşoğlu ve İranlı mevkidaşı Cevad Zarif, Dışişleri Konutu'nda yaptıkları baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.  ABD'nin İran'a yönelik ambargolarıyla ilgili değerlendirmesi sorulan Çavuşoğlu, ABD'nin ambargolarına karşı olduklarını her platformda doğrudan ABD'lilere net şekilde söylediklerini belirtti.  Çavuşoğlu, "ABD'ye önümüzdeki süreçte de bu ambargoların yanlış olduğunu anlatmaya devam edeceğiz." dedi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın ABD'yi ziyaret ettiğini hatırlatan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:  "Bakanlarımız, ambargolar konusunu tüm muhataplarına açık ve net bir şekilde söylediler. Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, ABD Başkanı Donald Trump ile de bir görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmelerde arkadaşlarımız, bu konulardaki endişelerimizi ve düşüncelerimizi net bir şekilde ABD'li muhataplarına iletmiş oldu. Burada önemli olan bizim kendi aramızdaki dayanışmamız ve kararlılığımızdır."

Görüşmelerinde ikili ilişkilerin tüm boyutlarının gözden geçirildiğini kaydeden Çavuşoğlu, ikili ticaret hacminde 2018 yılında bir düşüş yaşandığını bildirdi ve "Bunu tekrar tersine çevirmemiz lazım. Ticaretimizi artırmamız gerekir. Aynı şekilde bankacılık sektöründen tutun birçok alanda ekonomik iş birliğimizi daha da güçlendirme konusunda liderlerimizin verdiği talimatlar ve aldığı kararlar var. Bunların takibi için neler yapmamız gerektiğini de değerlendirdik." diye konuştu. Terörle mücadele, sınır kontrolü, kaçak göçmen konularında iki ülke içişleri bakanlıkları arasında iş birliği bulunduğunu anımsatan Çavuşoğlu, bu iş birliğinin güçlenmesinden memnuniyet duyulduğunu ve iki ülke dışişleri bakanları olarak destek verdiklerini belirtti.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81