ALTSO Rus misafirleri ağırladı

ALTSO, Rusya’nın Saratov bölgesinin protokol üyelerini ağırladı. Ziyarette Saratov ile Alanya arasındaki işbirliği fırsatları değerlendirildi.

ALTSO Rus misafirleri ağırladı

ALTSO, Rusya’nın Saratov bölgesinin protokol üyelerini ağırladı. Ziyarette Saratov ile Alanya arasındaki işbirliği fırsatları değerlendirildi.

18 Haziran 2019 Salı 01:25
ALTSO Rus misafirleri ağırladı

Rusya’nın Saratov bölgesinin protokol üyeleri, ALTSO’ya bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette Saratov ile Alanya arasındaki işbirliği fırsatları değerlendirildi.  Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren ALTSO Başkan Yardımcısı Ali Kamburoğlu, Alanya’nın lokomotif sektörleri hakkında Rus heyetine bilgi verdi. Kamburoğlu, Alanya’da yabancı sermayeli şirketlere pozitif ayrımcılık uyguladıklarına dikkat çekerek, yatırım yapmak isteyen Rus İşadamları için Alanya’nın  çok sayıda fırsat barındırdığını vurguladı. Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Alanya’ya gelen Rusya Saratov il protokolü, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nı (ALTSO) ziyaret etti. Burada Başkan Yardımcısı Ali Kamburoğlu ile görüşen heyet, ALTSO üyeleriyle de bir toplantı gerçekleştirdi.  Alanya’da 36 bini aşkın yerleşik yabancı bulunduğuna dikkat çeken Kamburoğlu, “Biz bu dostlarımıza “Yeni Alanyalılar” diyoruz. Onların varlığından son derece memnunuz. Özellikle Rus vatandaşları son dönemlerde bölgemizde ciddi yatırımlar yaptılar. Yeni yatırımcılar için de Alanya çok önemli fırsatları bünyesinde barındıran güçlü bir ekonomik yapıya sahip” dedi.

KAMBUROĞLU’NDAN ALANYA SUNUMU
Rus heyetle gerçekleştirilen toplantıda Alanya’yı tanıtan bir sunum yapan Kamburoğlu, Alanya ekonomisi başta olmak üzere, turizm, tarım, inşaat, emlak gibi lokomotif sektörler hakkında Rus heyetini bilgilendirdi. Rus iş adamlarına Alanya’ya yatırım yapın çağrısında bulunan Kamburoğlu, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’na üye yabancı sermayeli şirketler hakkında da bilgiler aktardı. Rusya Saratov Bölgesi Başkanı İvan Anatolyevich Baboshkin ise yaptığı sunumda bölgenin genel durumu hakkında önemli bilgiler aktardı. Saratov Bölgesi’nin ulaşımı, iklimi, jeolojik yapısı başta olmak üzere bilgiler aktaran Başkan Baboshkin, bölgenin Rusya’nın en başarılı 100 bölgesi arasında olduğuna dikkat çekti. Toplantı sonunda, ALTSO Başkan Yardımcısı Ali Kamburoğlu, Alanya’ya özgü muz ürünlerinden yapılan hediye paketini Rus heyetine takdim etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81