ALTSO'da Rusya zirvesi

Türkiye Rus Yurttaşları Dernekleri koordinasyon Konseyi tarafından gerçekleşen toplantı Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) ev Sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıda Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosu Oleg Rogoza tarafından imzalanan Teşekkür Belgesi de iki ülke ilişkilerine yaptığı katkılar nedeniyle ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’e takdim edildi.

ALTSO'da Rusya zirvesi

Türkiye Rus Yurttaşları Dernekleri koordinasyon Konseyi tarafından gerçekleşen toplantı Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) ev Sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıda Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosu Oleg Rogoza tarafından imzalanan Teşekkür Belgesi de iki ülke ilişkilerine yaptığı katkılar nedeniyle ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’e takdim edildi.

14 Mart 2020 Cumartesi 13:26
ALTSO'da Rusya zirvesi

Her yıl Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde gerçekleşen ALTSO ev sahipliğindeki toplantıya sıra Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçiliği’nden Müsteşar Aleksandr Sotniçenko ve Antalya Konsolosluğu Rus Halkları Danışmanı Dimitry Pankov ile Türkiye’deki Rus Dernekleri yöneticileri katıldı. 

ŞAHİN’E KONSOLOSTAN TEŞEKKÜR BELGESİ
Toplantıda Rus-Türk ilişkilerine yaptığı katkı katkı ve Alanya’daki Rus Topluluğuna gösterdiği yakın ilgi nedeniyle ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’e bir de teşekkür Belgesi takdim edildi. Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosu Oleg Rogoza tarafından imzalanan belgeyi Başkan Şahin’e takdim eden Antalya Konsolosluğu Rus Halkları Danışmanı Dimitry Pankov ilişkilerin sürmesi temennisinde bulundu. ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’de yaptığı konuşmada; ” Alanya’mızda bugüne kadar 101 farklı ülkeden 45.756 kişi mülk almış bulunmaktadır. Bu rakamlar içinde Rusya’dan 8.791 kişinin mülk edindiğini görüyoruz. Sadece 2019 yılında 1.773 Rus vatandaşı Alanya’dan gayrimenkul almış. 2019 yılında ayrıca 6.296 Rus vatandaşının da oturum izni aldığını söylersek Rus vatandaşlarının Alanya’mıza olan büyük ilgisini daha iyi biçimde anlatmış oluruz. İşte bu rakamlara ve Türkiye ile Rusya arasındaki tarihi bağlara bakarsak bizler aslında ayrılmaz bir bütünün parçalarıyız. Burada yerleşen tüm yabancı ülke vatandaşlarına da bu manada Yeni Alanyalılar diyoruz ve onlarla birlikte huzur içinde yaşamaktan çok memnunuz” dedi. Konuşmasında aynı zamanda ALTSO Kadın Girişimciler İcra Kurulu başkan Yardımcısı Anastasia Petrova Çetinkaya’nın Alanya Belediye Başkan adayı olduğunu da hatırlatan Şahin, “ Anastasi hanım ile işbirliği içinde iki ülke ilişkilerine katkı yapmak için çalışıyoruz. Murmansk Ticaret Odası ile de işbirliği yapıyoruz. Rus Medya Forumu’na da yine Odamız ev sahipliği yaptı” dedi.

ÇAVUŞOĞLU VE LAVROV’A TEŞEKKÜR
Sizlere bir önemli bilgi daha vermeyi görev sayıyorum kıymetli misafirler. Türkiye Cumhuriyeti ile Rusya Federasyonu arasındaki ilişkilerin gelişmesinde malumunuz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Federasyonu Başkanı Sayın Vilademir Putin’in yanı sıra iki önemli isim de büyük rol oynuyor.Bu isimlerden biri Alanya’mızın Evladı Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ve Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’dur şüphesiz. Sayın Mevlüt Çavuşoğlu Alanya’mızda doğmuş önemli bir devlet adamı ve siyasetçidir. Onun daveti ile Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sayın Sergey Lavrov’u Alanya’mızda misafir ettik ve bundan büyük onur duyduk. Kısacası anlatmak istediğim şudur ki Alanya olarak ülkeler arasındaki dostluğun, birliğin ve kardeşliğin var olmasında önemli bir rol oynamış bulunuyoruz” dedi. Şahin konuşmasının son bölümünde bu organizasyonun gerçekleşmesindeki emekleri nedeniyle ALTSO Kadın Girişimciler İcra Kurulu başkan Yardımcısı Anastasia Petrova Çetinkaya ve EDURUS Başkanı Elena Sautivanova’ya teşekkür etti. Şahin daha sonra katılımcılara Alanya Muz ürünlerinden oluşan hediye paketleri takdim etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81