Almanya umudu

Alanya'dan en çok emlak alan ve tatil için tercihlerini bölgemiz lehine kullanan Almanlar tekrar turizmcinin umudu oldu.

Almanya umudu

Alanya'dan en çok emlak alan ve tatil için tercihlerini bölgemiz lehine kullanan Almanlar tekrar turizmcinin umudu oldu.

07 Ocak 2018 Pazar 22:30
Almanya umudu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman mevkidaşı Sigmar Gabriel ile Gabriel'in memleketi olan Goslar kentinde bir araya geldi. Çavuşoğlu, Alman mevkidaşı Gabriel ile yaptığı ortak açıklamada, "Görüş ayrılıkları diyalogla aşılabilir" dedi. Bakan Çavuşoğlu, Gabriel ile 5 Kasım'da Antalya'daki görüşmesinden iki ay sonra bu kez Alman mevkidaşına iade-i ziyarette bulunmak üzere Almanya'ya gitti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ile açıklama yaptı. Almanya Dışişler Bakanı Sigmar Gabriel yaptığı açıklamada, "Geleceğe yönelik adımları görüşeceğiz" dedi. 
‘GÜVEN ARTTIRICI ADIMLAR ATMAMIZ LAZIM’
Mevlüt Çavuşoğlu ise açıklamasında "Sigmar, Türkiye ve Almanya ilişkilerinin tarihinden bahsetti. Bugün bazı konularda görüş ayrılıklarımız var, hatta ilişkilerimizde tırmanma da oldu ama biz bunun diyalog yoluyla aşılabileceğine inanıyoruz. Karşılıklı anlayış diyalog ve samimi işbirliği içinde ilişkilerimizi geliştirebileceğimize inanıyoruz. Bundan sonraki süreçte iki ülke arasındaki mekanizmaları işletmeye başlamamız lazım. İki Dışişleri Bakanlığı arasında istişare mekanizmaları var. Bölgesel sorunlar açısından da çalışma arkadaşlarımızın istişareleri yapmasında fayda var. Ekonomik ilişkilerimizi geliştirmek için güven artırıcı adımlar atmamız lazım, somut adımları atmaya devam etmemiz gerekiyor. Sigmar'ın da söylediği gibi her konuda hemfikir olmak zorunda değiliz. Türkiye'nin AB üyelik süreciyle ilgili karşı karşıya olduğumuz durumu biliyoruz. Her iki tarafının yararına olan Gümrük Birliği anlaşması gibi konuları aşmamız gerekiyor. Bizim bölgemizdeki konularda da tamamen görüş birliği içindeyiz. Suriye, Irak, Yemen, Libya. Türkiye ile Almanya'nın görüşleri örtüşüyor. Göç gibi insani konularda da Almanya ile yakın işbirliği içinde olduğumuzu söyleyebilirim" dedi.  – Mert CANTÜRK 

Alman mevkidaşından Çavuşoğlu'na Türk çayı

Almanya'da bir dizi temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman mevkidaşının evine misafir oldu. Gabriel, evinde ağırladığı Çavuşoğlu ile samimi ve sıcak bir havada gerçekleşen görüşmeye ait bir fotoğrafı Facebook hesabında paylaştı. Fotoğrafta Bakan Çavuşoğlu'na çay ikram ederken görülen Gabriel ilk defa evinde yabancı bir bakanı ağırladı. 6’DA 
 

Son Güncelleme: 07.01.2018 22:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81