ALKÜ’de Çanakkale Zaferi Unutulmadı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103ü'nci yıl dönümü münasebetiyle anma programını düzenlendi.

ALKÜ’de Çanakkale Zaferi Unutulmadı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103ü'nci yıl dönümü münasebetiyle anma programını düzenlendi.

20 Mart 2018 Salı 20:06
ALKÜ’de Çanakkale  Zaferi Unutulmadı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Öğrenci Konseyi ile ALKÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Psikolojik Danışma Kulübü tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103'ünci yıl dönümü münasebetiyle anma programını düzenlendi. ALKÜ İşletme Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı Hayri Akın, İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Nacide Uysal, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ali Şendur, Psikolojik Danışma Kulübü Danışman Dr. Öğr. Üyesi Ali Güllü, ALSAV Yönetim Kurulu Başkanı Av. İsmail Yıldız ve yönetim kurulu üyeleri, akademik ve idari personelin yanı sıra öğrenciler katıldı. 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan anma programına Hüseyin Girenes  Fen Lisesi Müdiresi ve Uzman Tarih Öğretmeni Şennur Aykut konuşmacı olarak katıldı. Türk tarihinde askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlik destanı olarak kabul edilen 18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma programında, Alanya Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (ALSAV) Türk Halk Müziği Korusu Çanakkale Türküleri söyledi. 
“ÇANAKKALE BİR ÖLÜM KALIM SAVAŞIYDI”

Programda Çanakkale Zaferine yönelik tüm detaylara değinen Müdiresi Şennur Aykut, “Çanakkale bir ölüm kalım savaşıdır. Ülkenin her köşesinden, dağ başlarından, köylerden kopup gelen çocuk yaşta gençlerin aslana dönüştüğü yerdir. Türklerin binlerce yıllık tarihi kahramanlıklarla doludur. Birinci Dünya Savaşı’nda Çanakkale Cephesinde bir destan yazılmıştır. 14 ay süren Çanakkale Savaşı’nda anlatılacak birçok kahramanlık öyküsü vardır.  Ezineli Yahya Çavuş, Havranlı Seyit Onbaşı, Bigalı Mehmet Çavuş savaşın kaderini değiştiren önemli kahramanlarımızdır. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, gazilerimizi, vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun” dedi.
“ÇANAKKALE ZAFERİ KOLAY ELDE EDİLMEDİ”
Programda bir konuşma yapan ALKÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Yasin Coşkun, “Türk Milleti’nin elde ettiği bu zafer, sadece kazanılmış bir savaş olarak görülmemeli, etkileri ve sonuçları itibariyle neler götürüp-getirdiğine iyi bakılmalıdır. Bilinmelidir ki, bu zafer kolay elde edilmemiş, Türk Milleti’nin Anadolu’daki varlığının devamı bu savaşın kazanılması ile mümkün olmuştur. Çanakkale Savaşı, Türk Milleti’nin milli ve manevi şuurunun, maddiyatı yendiği yer olma özelliği ile dünya tarihi üzerinde de büyük etkilere neden olmuş, Türk milletinin kaderini olumlu yönde değiştirmekle kalmayıp, dünya milletlerinin düşünce yapısının değişimine de büyük etki etmiştir. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Öğrenci Konseyi olarak başta Başbuğ Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz. Mücadelemize son nefer son nefes ve son damla kana kadar devam edecek. Bugün Afrin, yarın Münbiç daha sonra Kızıl Elmaya ulaştıracak kolluk kuvvetlerimizin ve milletimizin Rabbim yar ve yardımcısı olsun.
Programın sonunda ise ALKÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Hayri Akın, konuşmacı Hüseyin Girenes Fen Lisesi Müdiresi ve Uzman Tarih Öğretmeni Şennur Aykut’a, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ali Şendur ise ALSAV Yönetim Kurulu Başkanı Av. İsmail Yıldız’a teşekkür plaketi verdiler. Daha sonra salonda bulunan öğrenciler tatlı ikam edildi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81