ALKÜ'ye yerli solunum cihazları geldi

Sağlık Bakanlığı tarafından ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 5 adet yerli solunum cihazı gönderildi

ALKÜ'ye yerli solunum cihazları geldi

Sağlık Bakanlığı tarafından ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 5 adet yerli solunum cihazı gönderildi

14 Temmuz 2020 Salı 18:08
ALKÜ'ye yerli solunum cihazları geldi

Sağlık Bakanlığı, ilk yerli solunum cihazı olan  'Biyovent Yoğun Bakım Tipi  Ventilatör (solunum) cihazından  5  adedini  Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderdi. Yoğun bakım ünitesinde çalışanlara yönelik düzenlenen  eğitimden sonra solunum cihazlarının  3'ü genel yoğun bakım, 1'i koroner yoğun bakım ,1 tanesi de covid yoğun bakıma gönderilerek  kurulumlarına başlandı. Hastane yoğun bakım ünitesindeki cihazlarla ilgili bilgi veren Hastane Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı, solunum yetmezliği yaşayan  hastalar için ventilatör cihazlarının önemine değinerek emeği geçen herkese teşekkür etti. 

'YÜKÜ HAFİFLETECEK'
Prof. Dr.Lakadamyalı, "Sağlık Bakanlığı'mız  tarafından hastanemize gönderilen 5 adet ventilatör  cihazı için önce sağlık çalışanlarımıza  eğitim verdik ardından  yeni teknoloji cihazılarımızın kurulumlarını gerçekleştirdik. ' Önce sağlık ' düşüncesiyle yola çıkarak yapmış olduğumuz  çalışmalarda solunum cihazları yoğun bakım ünitelerimizin yükünü hafifletecektir. Ventilatör yani  solunum cihazları,  fiziksel olarak nefes alamayan veya yetersiz nefes alan bir hastaya nefes vermek için tasarlanmış bir makinedir.   KOAH ,zatürre hastaları, akciğer yetmezliği, kalp yetmezliği olan hastalarımız,  beyin kanaması ve ağır travma geçiren  hastalarımızın tedavi aşamalarında solunum cihazlarımız ile onları  takip etmekteyiz. Bu hizmetin, şehrimize ve hastanemize kazandırılmasında emeği geçen başta  Sağlık Bakanımız Dr.Fahrettin Koca'ya ,Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'na,  Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik Hanıma ve İl Sağlık Müdürümüz  Dr. Ünal Hülür'e  teşekkür ederim. Bu cihazların önemini tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla birlikte bir kez daha iyi anladık" diye konuştu. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81