‘Alanya’nın çöpü altın oldu’

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in, “Alanya’nın çöpü altın olacak” sözü gerçekleşti. Türel, Yumru Tepesi’nde kurulan enerji üretim tesisiyle artık Alanya’nın çöpünden elektrik üretir hale geldiklerini açıkladı.

‘Alanya’nın çöpü altın oldu’

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in, “Alanya’nın çöpü altın olacak” sözü gerçekleşti. Türel, Yumru Tepesi’nde kurulan enerji üretim tesisiyle artık Alanya’nın çöpünden elektrik üretir hale geldiklerini açıkladı.

18 Ekim 2018 Perşembe 21:11
‘Alanya’nın çöpü altın oldu’

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya’nın çöpünden elektrik üretecek yaklaşık 70 milyon lira yatırım bedelli Türkler Entegre Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi inşaatını denetledi. Alanya’da bir yıl önce temeli atılan projeyi belediye bürokratları ve firma yetkilileri ile birlikte inceleyen Başkan Türel, inşaatın bitme noktasına gelmesinden mutluluk duydu. Türel, burada yaptığı açıklamada, “Bir sene önce temelini attığımız inşaat şimdi bitme noktasına gelmiş. Bir an önce enerji üretimine geçilmesi için büyük bir gayret ortaya koyuluyor. Bir dakika bile kaybedecek vaktimiz yok. Bu inşaat tamamlanıncaya kadar Alanya'nın çöp konusundaki en büyük sorunu mevcut depolama alanı Yumru'dan gelen kötü kokular ve buradaki çöplerin geri dönüşümle bir enerjiye dönüştürülmesi meselesiydi. Bir taraftan buradaki inşaatımız devam ederken diğer taraftan Yumru'da burası tamamlanıncaya kadar geçici olarak bir enerji üretim tesisi kurduk. Faaliyete geçen tesis elektrik üretimine başladı. Bugün ilk kez burada bu müjdeyi sevgili Alanyalı hemşerilerimle paylaşıyorum. Bu vesileyle artık Alanya'nın çöpünden elektrik üretiyoruz yani Alanya'nın çöpü altın oluyor” diye konuştu.
ÜRETİM 2.8 MEGAVATA ÇIKACAK
Yumru’daki enerji üretim tesisinde ilk etapta 1.4 megavatlık bir enerji üretimi elde edileceğini belirten Türel, “Ve bunu çok hızlı şekilde kapasitesini 2.8 megavata çıkartacağız. Türklerdeki enerji üretim tesisimizde elde edeceğimiz toplamdaki enerji gücü yaklaşık 4 megavatlıktı. Neredeyse buna yakın bir enerjiyi Yumru’da kurmuş olduğumuz tesiste bugünden itibaren artık kullanmaya başlıyoruz” dedi. 
‘VERDİĞİMİZ SÖZÜ YERİNE GETİRDİK’

Başkan Türel, yarın Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun yetkililerinin de lisans için geleceğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Burada gerekli incelemeleri yaparak lisansla ilgili işlemleri tamamlayacağız. Böylelikle bugün herkes için sürpriz olan Alanya’nın çöpü altın oluyor sözünün müjdesini sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bugünde bu sözü yerine getirmiş olmanın gururu içerisindeyiz. 2018 senesinin sonunda Alanya’da çöpten elektrik elde etme hedefi içerisinde bulunduruyorduk. Ondan önce Ekim ayında Yumru’da kurduğumuz enerji üretim tesisiyle artık Alanya’nın çöpünden elektrik elde edebilecek imkanı bulmuş oluyoruz.”
‘HER KURUMDA OLAN BİR ŞEY’
ASAT Alanya Müdürü Fatih Uysal'ın dün görevden alınarak yerine İtfaiye Müdürü Mehmet Oral'ın getirilmesiyle ilgili ise Başkan Türel," Görevlerde her zaman bir bayrak değişimi söz konusu olur. Dolayısıyla biz bu görevlerde bulunan arkadaşlarımızın tabi ki yapmış oldukları çalışmaları dikkatle takip ediyoruz. Bu Alanya'da yaptığımız ilk görev değişikliği değil. Ondan önce de birçok değişiklik söz konusu oldu. Mecburiyetten veya kanuni düzenlemelerden kaynaklananlarda oldu. Veya bizim çalışmalarımızla ilgili sonuçlar neticesinde de oldu. Bunlar her yerel yönetimlerde her kamu kuruluşunda olan şeylerdir" ifadelerini kullandı. – Mert CANTÜRK 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81