Alanya’da nikah salonları yarın açılıyor

Pandemi sürecinde kapatılan nikah salonları bugün itibari ile resmen açılıyor. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, “Nikâh Merasimlerinde Uygulanacak Tedbirler” genelge kapsamındaki toplantısını gerçekleştirerek alınması gereken tedbirleri açıkladı.

Alanya’da nikah salonları yarın açılıyor

Pandemi sürecinde kapatılan nikah salonları bugün itibari ile resmen açılıyor. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, “Nikâh Merasimlerinde Uygulanacak Tedbirler” genelge kapsamındaki toplantısını gerçekleştirerek alınması gereken tedbirleri açıkladı.

14 Haziran 2020 Pazar 16:51
Alanya’da nikah salonları yarın açılıyor

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, İçişleri Bakanlığı’nın 13.06.2020 tarihli ve İller İdaresi Genel Müdürlüğü ifadeli 9430 sayılı “Nikâh Merasimlerinde Uygulanacak Tedbirler” konulu genelgesi çerçevesinde gerekli kararları almak üzere toplantı yaptı. Toplantı sonucu Antalya Valiliği’nin resmi internet sitesinde yayınlandı.  Kararda 15 Haziran itibari ile nikah salonlarının “Nikâh Merasimlerinde Uygulanacak Tedbirler” genelgesi kapsamında açılacağı vurgulandı.

 Yapılan açıklamada, “İçişleri Bakanlığı’nın yukarıda zikredilen genelgesiyle;

Koronavirüs salgınının görüldüğü andan itibaren, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda salgının/bulaşın toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, güvenli mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutmak amacıyla birçok tedbir kararının alınarak uygulamaya geçirilmiş olduğu, Alınan tedbirler sonucunda virüsün yayılma ve bulaşma hızının azalması, vaka artış hızının düşüşe geçmesi yönünde kaydedilen olumlu gelişmeler doğrultusunda kontrollü normalleşme sürecine geçilmiş, Sayın Cumhurbaşkanımızın Başkanlığında 09.06.2020 tarihinde toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda nikâh salonlarının 15 Haziran 2020 tarihinden itibaren belirlenen kurallara uygun şekilde hizmet vermeye başlayabilecekleri kararı alınmış olduğundan bahisle; Bu kapsamda nikâh merasimi için kullanılacak mekânların faaliyetlerine izin veren mevzuat hükümleri (İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik vb.) ile iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin tedbirlere ilave olarak genelgede belirtilen tedbirlerin alınması gerektiği bildirilerek, Valilik/Kaymakamlıklarca nikâh merasimi yapılacak mekânların faaliyetlerini genelgede belirtilen kurallara göre sürdürmeleri için Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 ve 72 nci maddeleri uyarınca gerekli kararların alınması, konu hakkında gerekli hassasiyetin gösterilerek uygulamanın genelgede belirtilen çerçevede eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesinin sağlanması, tedbirlere uymayanlarla ilgili olarak yasal işlemlerin yapılması istenmiştir.” İfadelerine yer verildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81