Alanya SGK’dan GSS uyarısı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Alanya Müdürlüğü tarafından GSS ve sigorta borcu uyarısı yapıldı. Uyarıda şu ifadelere yer verildi:

Alanya SGK’dan GSS uyarısı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Alanya Müdürlüğü tarafından GSS ve sigorta borcu uyarısı yapıldı. Uyarıda şu ifadelere yer verildi:

13 Mart 2018 Salı 20:18
Alanya SGK’dan GSS uyarısı

“Bilindiği üzere; 6824 sayılı Kanun ile Genel Sağlık Sigortası kapsamında yapılan düzenlemeyle; 1 Nisan 2017 tarihi öncesine ilişkin Kanunun (60/1-g) bendi kapsamında tescil edilmiş olup; daha önce Kurumumuzca kendilerine tebligat yapılmayan ve hiç gelir testi başvurusu bulunmayanlardan 2 Nisan 2018 pazartesi mesai bitimine kadar gelir testi talebinde bulunmaları halinde genel sağlık sigortası primleri, yapılan gelir testi sonucuna göre tescil başlangıç tarihinden itibaren tahakkuk ettirilecektir.
Diğer taraftan; son ödeme tarihi 1/4/2017 tarihi ve öncesinde (60/1-g) genel sağlık sigortası prim borcu bulunan sigortalılarımızın; borçlarını 30/4/2017 tarihine kadar peşin veya taksitler halinde ödemesi halinde kapsama giren borçlarına herhangi bir gecikme cezası ve gecikme zammı uygulanmayacaktır.

Ancak; söz konusu borçlarını 30/4/2018 tarihine kadar kısmen veya tamamen ödememeleri halinde ise prim borçlarına 1/4/2017 tarihinden tahsil edildiği tarihe kadar gecikme cezası ve gecikme zammı hesaplanacaktır.
Bu itibarla; genel sağlık sigortalılarımızın en geniş ölçüde yararlanmasını, herhangi bir mağduriyet ve hak kaybına uğramamalarını teminen tüm halkımızın bilgi sahibi olması adına bu duyuru yayımlanmıştır.” 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81