Alanya'nın acı günü! Raif Karagöz hayatını kaybetti

Alanya'nın sevilen hukukçularından, CHP'nin sembol isimlerinden Raif Karagöz, 81 yaşında aramızdan ayrıldı.

Alanya'nın acı günü! Raif Karagöz hayatını kaybetti

Alanya'nın sevilen hukukçularından, CHP'nin sembol isimlerinden Raif Karagöz, 81 yaşında aramızdan ayrıldı.

14 Şubat 2020 Cuma 16:09
Alanya'nın acı günü! Raif Karagöz hayatını kaybetti

Edinilen bilgiye göre Raif Karagöz, sabah saatlerinde evinde rahatsızlandı. Ailesi tarafından ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülen Karagöz, saat 15.00 sıralarında yoğun bakım servisindeki tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
RAİF KARAGÖZ KİMDİR?

1939 Alanya doğumlu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Karagöz Avukatlık Bürosu’nun kurucusudur. Stajını Alanya’nın kıdemine göre 3. avukatı olan Av. Eşref Açıkalın’ın yanında tamamlayan ve Alanya’nın 9. avukatı olan Av. Raif Karagöz, ilk bürosunu Alanya çarşı içindeki meydanda Ocak 1974'te açtı. Büro, Şubat 1986’da Ağaoğlu İşhanı’na taşınarak, Av. Raif Karagöz ve Av. Mehmet Ağaoğlu ortaklığında faaliyet gösterdi. Ortakların ayrı faaliyet gösterme kararı üzerine büro Alanya çarşı içinde olan Kadağan İşhanı’na taşındı. Uzunca bir süre Kadağan İşhanı’nda faaliyetini sürdüren büro, bugünkü yeri olan Şevket Tokuş Caddesi, Karagöz Apartmanı’ndaki adresine taşındı. Bir dönem Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı olarak aktif siyaset yapan Karagöz, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın da çok yakın arkadaşıydı. Karagöz’ün kendisi gibi avukat olan oğlu Mehmet Can Karagöz, geçtiğimiz haftasonu yapılan CHP Antalya İl Kongresi’nde Nusret Bayar’ın listesinden il yöneticisi seçilmişti. Karagöz’ün kızı Didem Karagöz de 16 Şubat Pazar günü yapılacak olan CHP Kadın Kolları Kongresi’nde başkan adayı olarak sahaya inmişti. Biri erkek, üç evladı olan Karagöz, Alanya’da özellikle kırsal kesimdeki vatandaşlardan ücret almaması nedeniyle merkezin yanı sıra kırsal kesimde de çok sevilen bir isimdi.
Haber Alanya, Alanya'nın önemli değerlerinden Avukat Raif Karagöz'e Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diler. Raif Karagöz’ün cenazesi, yarın öğle namazını müteakip Gürses Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Enişdibi Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Son Güncelleme: 14.02.2020 21:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
emekli 2020-02-14 19:57:43

mekanı cennet olsun. çok saygıdeğer bir kişilikti. yardım ederdi.

Avatar
Gani Miran-Emekli Hakim 2020-11-26 23:41:19

Üstadın vefatını yeni öğrendim.Çok iyi bir insandı.Allah rahmet eylesin.Mekanı cennet olsun.

banner81