Alanya Gülüklüsü tescilini aldı

Alanya mutfağının en önemli lezzetlerinden Gülüklü Çorba’nın Türk Patent Enstitüsü tarafından Kasım ayında tescillenmesinin ardından yapılan lansmanda, tescil belgesi Başkan Yücel’e teslim edildi.

Alanya Gülüklüsü tescilini aldı

Alanya mutfağının en önemli lezzetlerinden Gülüklü Çorba’nın Türk Patent Enstitüsü tarafından Kasım ayında tescillenmesinin ardından yapılan lansmanda, tescil belgesi Başkan Yücel’e teslim edildi.

29 Ocak 2020 Çarşamba 19:41
Alanya Gülüklüsü tescilini aldı

Alanya Belediyesi tarafından ‘Gülüklü’ ve ‘Hülüklü’ ismiyle hem ‘tavuklu’ hem de ‘işkembeli’ olarak tescillenen yerel lezzet Alanya’nın ‘Düğün Çorbası’ tescil töreni için Alanya Kültür Merkezi’nde tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıda yerel lezzetlerin önemine vurgu yapılarak Gaziantep’in mutfak mirasından elde ettiği gelirin önemine vurgu yapıldı.
ANTALYA GENELİNDEN İKİNCİ TESCİLLİ ÜRÜN ALANYA GÜLÜKLÜSÜ
Türk Patent Enstitüsü tarafından coğrafi işaret tescili alan çorbanın geldiği sürece ilişkin Çevre Koruma Müdürü Sevda Erdoğmuş katılımcılara bilgi verdi. Antalya’da piyaz dışında sadece Alanya çorbasının yemek kategorisinde tescili olduğuna dikkat çekti.
TURİSTLER DAHA FAZLA HARCAMA YAPIYOR
Projenin paydaşlarından Lokantacılar Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci ise gastronominin anlamını katılımcılara ifade ettiği konuşmasından, gastronomi turizmine dahil olan turistlerin daha fazla harcama yaptığını söyledi. 

ALANYA MUZU MÜJDESİ
Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar, coğrafi işaretin önemine dikkat çektiği konuşmasında Alanya muzu için hem birde müjde verdi. Rüzgar, restoran işletmeci ve aşçılarına ilişkinde yemeklerin muhteviyatına ilişkin reçetenin detaylı olarak yazılmasını istedi.
AHEP Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durdu Öner ise, üniversite olarak belediyenin son yıllarda yerel mirasa ilişkin önemli çalışmaları olduğunu ifade etti.
AVRUPA MUTFAK MİRASINDA SADECE ALANYA VE GAZİANTEP VAR
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, mutfak mirası çatısı altında Alanya mutfağını tanıtmak için yoğun çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Türkiye’den sadece Alanya ve Gaziantep’in Avrupa Mutfak Mirasına üye kentler olduğuna dikkat çektiği konuşmasında son yıllarda yöresel lezzetlerin artık lüks mekanlarda dahi sunulduğuna söyledi. Konuşmaların ardından Başkan Yücel’e Gülüklü Çorba’nın sertifikası patent kurumu yetkilileri tarafından teslim edildi.
Yücel’de süreç içerisinde ki katkılarından dolayı hem Türk Patent kurum yetkilisine hem de süreci takip eden özel firma yetkilisine hediye verdi. Toplantı, patent ve isim tescilin önemine ilişkin sunumla sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81