Alanya'da özel mehteran büyük beğeni topladı

Alanya’da ‘3 Aralık Dünya Engeliler Günü’ engelli bireylerin verdiği mehteran konseri ile kutlandı.

Alanya'da özel mehteran büyük beğeni topladı

Alanya’da ‘3 Aralık Dünya Engeliler Günü’ engelli bireylerin verdiği mehteran konseri ile kutlandı.

03 Aralık 2019 Salı 13:38
Alanya'da özel mehteran büyük beğeni topladı

Tüm yurtta olduğu gibi Alanya’da da ‘3 Aralık Dünya Engeliler Günü’ kutlandı. Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünden yürüyüşle başlayan program kapsamında Hükümet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.


'ENGELLİ BİREYLER FEDA EDİLEMEZ'
Kortej yürüyüşünün ardından Alanya Belediyesi Mehteran Takımı tarafından hazırlanan engelli bireyler konser verdi. Konseri izleyen protokol, engelli yakınları ve vatandaşlar alkışlarıyla moral verdi. Fetih marşlarından oluşan konser veren engeli mehteranlar finalde ise ‘Türkiye’ marşını söyledi. Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er engelli bireylerin feda edilemeyeceğini o bilinçle tüm yaş gruplarına Alanya’da eğitim verildiğini ifade etti.

'ALANYASPOR OLARAK HER ZAMAN YANLARINDAYIZ'
Engelliler tarafından ilgi gören Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu ise "Herkesin engelli bir evladı olabilir bugüne has değil her gün onların yanında olmamız gerekiyor. Alanyaspor olarak biz her zaman engelli kardeşlerimizin yanındayız" dedi. Alanya Belediyesi Mehter Başı Mehmet Akif Abdulkadiroğlu, bir geleneği yaşatmak için mücade ettiklerini 2 yıldır engelli bireylerle birlikte konser verdiklerini dile getirdi.


MUTLULUKLARI GÖZLERİNDEN OKUNDU
Göktürkler’den Karahanlılar’a, Selçuklulardan Anadolu Selçuklarına ve Osmanlı İmparatorluğuna kadar Türk Devletleri’nde bin yıldan bu yana barış ve güven kaynağı olan mehteri yaşatmak, sevdirmek ve gelecek nesillere aktarmak adına kurulan Alanya Belediyesi Mehter Takımı tarafından eğitilen engelli bireyler de yaşadıkları mutluluğu dile getirdi. Yürüyüşe Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel,  Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Er, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Asbaşkanı da olan Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Sosyal Hizmetler Merkez Müdürü, Özel Eğitim Kurumu Sahipleri, engelli bireylerin aileleri ve öğrenciler yürüyüşe katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81