Alanya'da kurban kesimi için randevu alınacak

Zor günlerden geçtiklerini belirten Tarım ve Orman İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar, “Vatandaşlar bir gün önceden kesim yerlerinden randevu olacak. Randevu aldıktan sonra cep telefonlarına bir mesaj gelecek. Kontrollü bir şekilde kesim sağlanacak” dedi.

Alanya'da kurban kesimi için randevu alınacak

Zor günlerden geçtiklerini belirten Tarım ve Orman İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar, “Vatandaşlar bir gün önceden kesim yerlerinden randevu olacak. Randevu aldıktan sonra cep telefonlarına bir mesaj gelecek. Kontrollü bir şekilde kesim sağlanacak” dedi.

09 Temmuz 2020 Perşembe 13:17
Alanya'da kurban kesimi için randevu alınacak

Tarım ve Orman İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar, Kurban Bayramı boyunca denetimlerin süreceğini belirterek, bahçesinde kurban kesen vatandaşların da kurallara uymasını istedi. Müdürlük binası önünde açıklamalarda bulunan Müdür Rüzgar, Kurban Bayramı nedeniyle müdürlük olarak kurban komisyonunu topladıklarını söyledi. Rüzgar, “Müftülüğümüz, İlçe Sağlık Müdürlüğümüz, emniyet müdürlüğümüz, jandarma komutanlığımız ve belediye veteriner işleri müdürlüğü, çevre sağlık müdürlüğü, zabıta müdürlüğü ile beraber kurban faaliyetleri için beraber komisyon kararları aldık. Hem İçişleri Bakanlığı’mızın hem de Tarım ve Orman Bakanlığı’mızın ve müftülüğün yayınlamış olduğu kurban talimatları doğrultusunda Alanya’daki kurban faaliyetlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için kararlar aldık” dedi.
“4 SATIŞ YERİ 4 KESİM YERİ TESPİT ETTİK”
Zor günlerden geçtiklerini belirten Rüzgar, “COVID-19 nedeniyle insanların temasını azaltmak, tabii Kurban Bayramı nedeniyle yoğun bir faaliyet söz konusu. Türkiye’nin her yerinden her yerine kurbanlık hayvan nakilleri olacak. Kurban günü de kesimler olacak. Bundan dolayı da ciddi bir insan sirkülasyonu söz konusu. Biz de Alanya Kurban Komisyonu olarak çok ciddi tedbirler aldık. İnsanların birbirine olan temasını kesmek ve Kurban Bayramı boyunca hem satış hem de kesim yerlerinde ciddi tedbirler aldık. Aldığımız kararlardan birisi randevulu kesim sistemi. Şu anda Alanya’nın 4 bölgesinde satış yeri tespit ettik. 4 tane de kesim yeri tespit ettik. Çeşitli bölgelerde de kesim yerleri talepleri olacaktır. Vatandaşlar kesim yapacakları yerler için belediye ve müftülüğe başvuruda bulunacak. Komisyon olarak buralarda kesim yapılıp yapılamayacağı noktasında kararlar vereceğiz. Müdürlüğün veteriner hekimleri olarak hayvan satış yerlerini ve bayram günü kesim yerlerini çok sıkı denetleyeceğiz” diye konuştu.
KESİM YERLERİNDEN RANDEVU ALINACAK

Randevulu kesim sistemi hakkında bilgiler veren Rüzgar, “Vatandaşımız bir gün önceden kesim yerlerinden randevu olacak. Randevu aldıktan sonra cep telefonlarına bir mesaj gelecek. Kontrollü bir şekilde kesim sağlanacak. Bu hem bizim hem de belediyenin veteriner hekimlerince sağlanmış olacak. Bunun yanında ‘Haysag’ adlı akıllı telefonlara indirilen baklanlığımızın sistemi var. Vatandaşlarımız akıllı telefonlarına bu sistemi indirip alacakları hayvanın kurbanlık olup olmadığını, sağlıklı olup olmadığını, aşıları olup olmadığını, nereden geldiğini direkt görebilecek” ifadelerini kullandı.
“ALO 174 GIDA HATTI’NI ARAYABİLİRSİNİZ”
Yıl boyunca olduğu gibi bayram boyunca da ilçedeki gıda işletmelerinin denetleneceğini aktaran Rüzgar, “Vatandaşlarımız herhangi bir sorun yaşarsa Alo 174 Gıda Hattı’nı arayabilir veya direkt ilçe müdürlüğümüzü arayabilir” dedi.
BAHÇEDE KESİM YAPILIRKEN KURALLARA UYULACAK
Vatandaşların kendi bahçesinde kesim yapıp yapılamayacağı da sorulan Rüzgar, “Vatandaşlarımız kendi bahçesinde bireysel olarak kesimlerde şuna dikkat edecekler. Kesim yapabilirler ancak kendileri maskeli olacak. Yine mesafeli olacak. Atıklarını da kontrollü bir şekilde imha edecekler. Atıkları sağa sola atmayacaklar. Hayvanlardan insanlara geçebilen 255 zoonoz hastalık var. Atıklar kireçle gömülecek” diye konuştu. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81