Alanya'da ekin hasadı sürüyor

Türkiye’de turizm, örtü altı ve tropikal meyve sebze üretimin yapıldığı en önemli kentlerden olan Alanya’da ticari amaçla olmasa da buğday yetiştiriciliği de yapılmakta. Torosların yamacında kalan kırsalda yetiştirilen buğdayın hasadı ise bu günlerde yapılıyor. Elde edilen buğran ununda yufka ekmek yapılırken samanı ise hayvancılıkta kullanılmakta.

Alanya'da ekin hasadı sürüyor

Türkiye’de turizm, örtü altı ve tropikal meyve sebze üretimin yapıldığı en önemli kentlerden olan Alanya’da ticari amaçla olmasa da buğday yetiştiriciliği de yapılmakta. Torosların yamacında kalan kırsalda yetiştirilen buğdayın hasadı ise bu günlerde yapılıyor. Elde edilen buğran ununda yufka ekmek yapılırken samanı ise hayvancılıkta kullanılmakta.

01 Haziran 2020 Pazartesi 11:08
Alanya'da ekin hasadı sürüyor

Antalya'nın sahil ilçeleri Alanya, Manavgat ve Gazipaşa'da buğday hasadı sürüyor. Taşlık tarlalardan orak yardımı ile düz tarlalarda ise biçerdöverler ile hasat ediliyor.  Hava sıcaklığının artması ile olgunlaşan ekinler hasat edildikten sonra başaklardan taneleri ayrılıyor ve saman için patoz kullanılıyor.  İnsan iş gücü desteği ile yıllardır aynı yöntemler yapılan harman sonrası ekinlerin samanı hayvancılıkta kullanılmak üzere istiflenirken, buğday taneleri ise yıkandıktan sonra ambarlarda stoklanıyor.  Kırsalda yaşayan halkın yaz döneminde stokladığı buğdaylar kışın ise değirmenlerde öğütülüyor. Elde ettiği undan yufka ekmek yapan kadınlar hazır gıdaya nispeten daha sağlıklı bir besin için ter döküyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81