01 Haziran 2020 Pazartesi 11:08
Antalya'nın sahil ilçeleri Alanya, Manavgat ve Gazipaşa'da buğday hasadı sürüyor. Taşlık tarlalardan orak yardımı ile düz tarlalarda ise biçerdöverler ile hasat ediliyor. Hava sıcaklığının artması ile olgunlaşan ekinler hasat edildikten sonra başaklardan taneleri ayrılıyor ve saman için patoz kullanılıyor. İnsan iş gücü desteği ile yıllardır aynı yöntemler yapılan harman sonrası ekinlerin samanı hayvancılıkta kullanılmak üzere istiflenirken, buğday taneleri ise yıkandıktan sonra ambarlarda stoklanıyor. Kırsalda yaşayan halkın yaz döneminde stokladığı buğdaylar kışın ise değirmenlerde öğütülüyor. Elde ettiği undan yufka ekmek yapan kadınlar hazır gıdaya nispeten daha sağlıklı bir besin için ter döküyor.