Alanya'da Avukatlar Günü kutlandı

Alanya’da 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Alanya'da Avukatlar Günü kutlandı

Alanya’da 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

05 Nisan 2019 Cuma 13:18
Alanya'da Avukatlar Günü kutlandı

Antalya Barosu Alanya Temsilciliği tarafından 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni yapıldı. Törene Antalya Barosu Alanya Temsilcisi İbrahim Ertuş yanı sıra çok sayıda avukat katıldı.

“DEĞERLERİN YOK SAYILDIĞINI GÖRMEKTEYİZ”

Çelenk sunumu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından avukatlar adına konuşan İbrahim Ertuş,” Siyasetin gölgesinde kalmış yargı anlayışının sonucu olarak yargı bağımsızlığına ilişkin tereddütler giderek artış göstermektedir. Yargıya duyulan güvenin azaldığı, hukuka aykırı uygulamaların normalleştirilmeye çalışıldığı adil, dürüst yargılanma hakkı, savunma dokunulmazlığı gibi hukukun evrensel ilke ve değerlerin yok sayıldığını görmekteyiz. Avukatların duruşma salonlarında çıkarıldığı ve kurşunlandığı mesleğimizin onur ile saygınlığı hiç olmadığı kadar zedelendiği bir süreçte yaşananlar bizleri derinden yaralamaktadır” dedi.  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81