Alanya'da 60 bin öğrencinin karne coşkusu

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Alanya'daki öğrenciler de bugün karne heyecanı yaşadı. Alanya'da 217 okulda 60 bin öğrenci karne aldı. 2019- 2020 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın ilk yarısı bugün sona erdi

Alanya'da 60 bin öğrencinin karne coşkusu

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Alanya'daki öğrenciler de bugün karne heyecanı yaşadı. Alanya'da 217 okulda 60 bin öğrenci karne aldı. 2019- 2020 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın ilk yarısı bugün sona erdi

17 Ocak 2020 Cuma 16:37
Alanya'da 60 bin öğrencinin karne coşkusu

9 Eylül Pazartesi günü ders başı yapılan 2019- 2020 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yıl ilk defa ara tatil uygulamasıyla öğrenciler ve öğretmenler, 15-25 Kasım 2019 tarihleri arasında ilk ara tatilini yapmıştı. Sömestr tatili olarak da adlandırılan yarıyıl tatili ise bugün karnelerin dağıtımının ardından başladı. Yarıyıl tatili nedeniyle Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce Barbaros Azakoğlu Ortaokulu'nda saat 10.45'te karne töreni düzenlendi. Programa Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er katıldı.

'EĞİTİMDE ANTALYA'NIN LOKOMOTİFİYİZ'
Karne dağıtımının ardından açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er ' 2019-2020 eğitim öğretim yılı karne törenimizi an itibari ile Barbaros Azakoğlu Ortaokulu’nda gerçekleştirdik. Tatil dönüşümüz 3 Şubat. Alanya da 60 bin öğrencimiz, 5 bin öğretmenimiz, 217 okulumuz tatile girdi. Bizim için eğitim öğretimimizin ilk dönemi gayet başarılı geçti. Elimizde istatistik verilerimiz mevcut. Hemen hemen tüm projelerde, akademik başarıda, sportif etkinliklerde Antalya ortalamasının üstündeyiz. Bilakis Antalya’nın lokomotifi durumundayız. Buradan özellikle velilerime bir hatırlatma yapmak istiyorum. Bu karnenin sadece öğrencilerimize ait olduğunu düşünmesinler değerli velilerimizin de karnesi öğrencilerimizi diğer tanıdığı öğrencilerle kıyaslama yapmasınlar. Karne bir amaç değil bir araçtır bunun hatırlatmasını istiyorum ve özellikle geleceğimizin teminatı olan her şeyden kıymetli gördüğümüz sevgili öğrencilerimizi en güzel şekilde tatilde velilerimizle beraber çok zaman geçirmelerini çok önemsiyoruz. Öğrencilerimize de tatilin boş zaman geçirmek anlamına gelmediğini hatırlatmak istiyorum. Gönüllerince eğlenmelerini sevdikleriyle beraber etkinlik yapıp, projelerde, gezilerde, ziyaretlerde birlikte olmalarını ve çok ama çok kitap okumalarını tavsiye ediyorum. Buradan tüm öğretmenlere, öğrencilerime iyi tatiller diliyorum ikinci dönem görüşmek üzere' dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81