Alanya'da 50 bin kişiyi susuz bırakan inşaat!

Alanya Şehir merkezinde bulunan ve kentsel dönüşüme giren bir inşaatın çalışmaları sırasında 1 ay içinde 5 kez su borusu patladı. iki mahallede yaşanan su kesintilerinden dolayı 50 bin kişi mağdur oldu.

Alanya'da 50 bin kişiyi susuz bırakan inşaat!

Alanya Şehir merkezinde bulunan ve kentsel dönüşüme giren bir inşaatın çalışmaları sırasında 1 ay içinde 5 kez su borusu patladı. iki mahallede yaşanan su kesintilerinden dolayı 50 bin kişi mağdur oldu.

28 Ağustos 2020 Cuma 15:17
Alanya'da 50 bin kişiyi susuz bırakan inşaat!

Yetkililere seslenen mahalle muhtarları ise "Durdurun  artık bu inşaatı. Yeter mahalle halkının telefonlarına çıkamaz hale geldik" diyerek isyan ettiler, Alanya merkezde bulunan Güller Pınarı Mahallesi, Adliye Lojmanları sokağında ki eski bir otel kenstel dönüşüme  girdi. Antalya'dan bir firma tarafından alınan ve geçtiğimiz ay içinde başlayan inşaat çalışmaları sırasında kepçe tarafından 5 kez su borusu patlatıldı. Her patlamanın ardından Güller Pınarı ve Cumhuriyet Mahallesi'nde su kesintisi yaşanırken, ASAT yetkilileri olay yerine gelerek patlayan boruları tamir ediyor. ASAT Müdürü  Ümit Demirel her türlü cezaya rağmen inşaat çalışması  devam ediyor ve borular patlıyor. Gereken cezalar  yazıldı, gerekli uyarılarda bulunuldu ancak hala aynı yerden boruları patlatıyorlar. Ne yapacağımızı şaşırdık" dedi.

"BU KADAR PEERVASIZCA İŞ OLMAZ"

Güller Pınarı Mahallesi Muhtarı Serap mahallesi Muhtarı  Serap Neğiş, sorunun büyük olduğuna dikkat çekerek, "Bu konuda ASAT ve belediye yakından ilgileniyor ancak inşaat

firması sahipleri kimseyi takmıyor. Her türlü yaptırım var ancak inşaat sahipleri cezayı ödüyorlar ve yine de devam ediyorlar. Şu anda benim evcimde bile su yok. Telefonlar geliyor, vatandaşlarımız bizzat gelerek su kesintisinden dolayı şikayetlerini dile getiriyorlar. İlk seferde tamam kaza olabilir. Ancak bu 6 ya da 7. patlama. Artık sayamıyorum patlattıkları boruları. Her hafta bir kaç gün mahalleler susuz kalıyor. 2 gün suyun gelmediği bile oldu. Belediye, ASAT cezayı yazıyor, daha adamlar oradan gitmeden çalışmalara devam ediyorlar. Hiç bir şeye aldırış etmiyorlar. Neye güvenip nesil bu şekilde davrandıklarını. Bu kadar pervasızca iş olmaz. Yolun durumu berbat. Sokaklar toz içinde. Arada belediye gelip yıkadı. Ancak su patlağı bir gün olmuyorsa ertesi gün mutlaka oluyor. Bu kadar cezaya rağmen iyi cesaret diyorum. Ben artık bir şey demeyi bıraktım. O hale geldik. İmar komisyonunda görüşülmüş bu konu. Kameralara bile alınmış. Encümen üyeleri ile görüşme yapılmış. Benim bildiğim kadarıyla ciddi rakamlarda ceza yazıldı. Bundan sonra ne olacak bizde bilmiyoruz. Antalya'dan bir müteahhitmiş bunlar. Yeri satın almışlar. Bu aymazlığa mutlaka dur denilmesi gerekiyor" dedi.

"SU KESİNTİLERİNDEN İLLALLAH ETTİK"

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Musa Akın, söz konusu inşaatta patlatılan her borunun ardından kendi mahallelerinde de suların kesildiğini söyledi. Kesintilerden dolayı 50 bine yakın vatandaşın bu sıcak günlerde mağdur olduğunu ifade eden Akın şöyle konuştu, "Bizim en büyük sıkıntımız b ir aydır sürekli su kesiliyor. Asat'ı arıyoruz aynı inşaattan dolayı boruların patlatıldığını ve bu nedenle suların kesik olduğunu söylüyorlar. Bizde anlamakta güçlük çekiyoruz hep aynı inşattan dolayı arıza oluyor. Ne yapılmaya çalışılıyor Yaklaşık 40 ile 50 bin arasında kişi susuz kalıyor. Bu inşaatı yapanlar ve yetkililer susuz kalan 50 bin kişi düşünmüyor mu? Bu kadar mı vicdansız bu inşaatın sahipleri. Asat gelir yapıyor inşaatı yapanlar tekrar patlatıyor. Çözümde yok. İki günde bir telefonlarım susmuyor su yok diye. Artık illallah ettik, telefonlara bakamaz hale geldik.

Son Güncelleme: 28.08.2020 15:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81