Tropikal iklim özelliğini taşıması, tropikal meyve ağaçlarının bölgeye iyi adapte olması, iyi ürün vermesi ve diğer ürünlere göre gelirinin yüksek olması Alanyalı çiftçileri tropikal meyve üretimine yöneltti. İlçede tropikal meyve üretimi muz ile başlarken, onu avokado takip etti. Günümüzde Alanya’da muz ile avokadonun yanı sıra mango ve papaya başta olmak üzere çerimoya, karambola (yıldız meyvesi), dragon fruit (ejder meyvesi), custard apple (Hint ayvası), longon (kedigözü), mangis, salak pondoh, star fruit, jambu bangkok, jambu bıjı, rambutan rapiah gibi 24 çeşit tropikal meyve yetiştiriliyor. Alanya bölgesi ve Türkiye geneline satılan bu meyvelerin en büyük avantajı ise tane hesabı ile kolayca pazarlanması. Üretimi kolay ve kar oranı yüksek olan tropik meyvelere her geçen gün ilgi artıyor. Üreticiler sebze ve narenciye bulamadıkları karı tropik meyveler ekerek sağlıyor. Türkiye’de üretiminin yaklaşık yüzde 80’ninin karşılandığı Alanya’da avokadonun hasadı sürerken, şimdide bir başka tropik meyve olan mangonun hasadı başladı.
“3-5 yıl sonra ülkemizin mango ihtiyacını karşılar duruma geleceğiz”
“Mango ekimi çok zahmetli”
Mango üretimi yapan Zeki Sevinç şunları söyledi:” Yaklaşık 15 senedir çiftçilikle uğraşıyorum. Mango ekimi çok zahmetli ve fidanını 150 liraya aldık. Yaklaşık 4 sene sonra meyve vermeye başladı. Mango ağaçları çok nazlı olduğu için çok emek sarf ediyoruz” diye konuştu.