Alanya'da Kabotaj Bayramı kutlandı

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 91. yıldönümü, Alanya'da da resmi törenle kutlandı. İskeledeki kutlamaya çok sayıda vatandaş katıldı.

Alanya'da Kabotaj Bayramı kutlandı

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 91. yıldönümü, Alanya'da da resmi törenle kutlandı. İskeledeki kutlamaya çok sayıda vatandaş katıldı.

02 Temmuz 2017 Pazar 08:57
Alanya'da  Kabotaj Bayramı kutlandı
1 Temmuz 1926 yılında yasalaştırılan Denizcilik ve Kabotaj Kanunu için düzenlenen bayram, Alanya'da yapılan çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalara Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Tunahan Kasapoğlu, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Haşim Çakmaklı, Alanya Liman Başkanı Vekili Mustafa Akdoğan diğer protokol üyeleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Alanya İskelesi'nde düzenlenen tören, Atatürk anıtına çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.  

DENİZE ÇELENK BIRAKILDI
 Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Tunahan Kasapoğlu ve Alanya Liman Başkanı Vekili Mustafa Akdoğan tekne ile açılarak deniz şehitleri anısına suya saygı çelengi bıraktı. Alanya Liman Başkanı Vekili Mustafa Akdoğan’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından her yıl yapılan renkli yarışmalara geçildi.

 YAĞLI DİREK NEFESLERİ KESTİ
 Etkinlikler kapsamında deniz dibinde altın bulma, su sporları (flayboard) gösterileri, yüzme yarışmaları ve yağlı direkten bayrak alma yarışı yapıldı. Her yıl geleneksel olarak yapılan yağlı direkten bayrak alma yarışını izleyenler, büyük bir heyecanla yarışmayı takip etti. Uzun süre bayrak bulunduğu yerden alınamazken Arif Şahiner büyük bir gayret göstererek bayrağı almayı başardı ve yarışmayı kazanan isim oldu. Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.
Son Güncelleme: 02.07.2017 08:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81