Alanya Belediyesi Türkiye’nin Tek Restorasyon Fuarı YAPEX’te

Alanya Belediyesi, yapı endüstrisinin geleneksel buluşma noktalarından biri haline gelen ve Türkiye’nin tek restorasyon fuarı YAPEX’te, Alanya’nın tarihi ve kültürel değerlerini tanıtacak.

Alanya Belediyesi Türkiye’nin Tek Restorasyon Fuarı YAPEX’te

Alanya Belediyesi, yapı endüstrisinin geleneksel buluşma noktalarından biri haline gelen ve Türkiye’nin tek restorasyon fuarı YAPEX’te, Alanya’nın tarihi ve kültürel değerlerini tanıtacak.

08 Kasım 2018 Perşembe 20:46
Alanya Belediyesi Türkiye’nin 	 Tek Restorasyon Fuarı YAPEX’te

Fuarda özel bir stand açacak olan Alanya Belediyesi, belediyenin kültürel miras konusunda yapmış olduğu tüm çalışmaları görsel ögelerle yerli ve yabancı ziyaretçilere tanıtacak. 
14 Kasım’da, Antalya Expo Center/Fuar Merkezi’nde açılacak, 26. YAPEX ((Uluslararası Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme ve Restorasyon) Fuarı, 17 Kasım’a kadar devam edecek. Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da “Restorasyon, Renovasyon ve Kültürel Mirasın Korunması başlıklarını içeren fuar, kentsel koruma ve restorasyon projelerini, restorasyon uygulamaları için doğru malzeme ve teknikleri buluşturmayı hedefliyor. 
ÇEKÜL, TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ ve HERİTAGE EUROPE DESTEĞİ İLE DÜZENLENİYOR
Aynı zamanda yapı restorasyon ve tadilatları ile renovatif uygulamalarının yanısıra, kültür mirasını oluşturan eski ve yakın dönem mimari eserlerin restorasyonu, korunması, işlevlendirilmesi ve geleceğe aktarılması için çalışmalar yapan tüm yatırımcı, projeci ve üretici unsurları, ulusal ve uluslararası kurumları Antalya Expo Center’da bir araya getiren fuar, ÇEKÜL – Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı, ve Tarihi Kentler Birliği ile Avrupa Tarihi Kentler Birliği (Heritage Europe) desteğiyle düzenleniyor.

“KÜLTÜR ÖNCELİKLİ YÖNETİM” PANELİ DÜZENLENECEK
Her yıl farklı bir tema ile düzenlenen ve aynı başlıklı bir de panele ev sahipliği yapan YAPEX Restorasyon Fuarının bu yılki konusu “Kültür Öncelikli Yönetim”. Açılışı 14 Kasım Çarşamba günü yapılacak olan fuarda, 15 Kasım Perşembe günü de “Kültür Öncelikli Yönetim Paneli” düzenlenecek.
YAPEX, yapı, mimarlık ve mühendislik alanlarında olduğu kadar, özellikle Yerel Yönetimlerin, tarihi kent belediyelerinin ve kamusal yatırımcıların da ilgi odağı. Tarihi miras ve eski kent yapılarının koruma ve restorasyon projeleri için geliştirilen çözümler de her yıl YAPEX’te ziyaretçiler ile buluşuyor.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81