Alaiye Şehitleri Unutulmadı

Alanya Kent Konseyimizin yaklaşık 500 kişi ile İstanbul-Alaiye Şehitliği’nde düzenlediği Çatalca Şehitlerimizi Anma Programı’nda Birinci Balkan Savaşı’nda Çatalca’da şehit düşen 657 askerimiz için Alaiye Mezarlığı’na karanfil bırakıldı. Etkinliğe Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de katıldı.

Alaiye Şehitleri Unutulmadı

Alanya Kent Konseyimizin yaklaşık 500 kişi ile İstanbul-Alaiye Şehitliği’nde düzenlediği Çatalca Şehitlerimizi Anma Programı’nda Birinci Balkan Savaşı’nda Çatalca’da şehit düşen 657 askerimiz için Alaiye Mezarlığı’na karanfil bırakıldı. Etkinliğe Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de katıldı.

18 Kasım 2018 Pazar 20:34
Alaiye Şehitleri  Unutulmadı

Alanya Kent Konseyi tarafından bu yıl 6.’sı organize edilen Atatürk ve  Çatalca Alaiye Şehitlerini Anma Programı ile  Kültür gezisi devam ediyor. İlk gün Dünya’nın 2. büyük kanyonu olan Uşak Ulubey Kanyonu’nu ve Manisa’nın Soma ilçesinde şehit olan maden işçilerinin kabirlerini ziyaret eden Alanya kafilesi, ardından ise Ayvalık ve Cunda Adası’na ziyaret gerçekleştirmişti. 9 otobüs ile  yola çıkan 450 kişilik heyet, bugün de Çanakkale Şehitliği’ni gezdi. Sabahın erken saatlerinde feribotla Gelibolu Yarımadası’na geçen Kent konseyi heyeti, ilk olarak rehberler eşliğinde Akbaş Şehitliği’ni ziyaret etti. Ardından Kilitbahir Kalesi ve Namazgah Tabyaları , Seyit Onbaşı ve Mecidiye Şehitliği ile Soğanlıdere Şehitliği gezildi. Şehitler Abisidesi’nde ise tören düzenlendi. Abidenin önünde 1 dakikalık saygı duruşunun ardından Alanya Kent Konseyi başkanı Nurhan Özcan eşliğinde coşkulu bir şekilde  hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu. Geziye Alanya’dan katılan yerleşik yabancıların‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ sloganları ise büyük takdir topladı.
Şehitlikte yapılan dualardan sonra ise 57. Piyade Alayı Şehitliği’ne hareket edildi. Alanya heyetini burada Çanakkale  Kent Konseyi Başkanı Engin Kardemir karşıladı. Kardemir ile konsey hakkında fikir alışverişinde bulunan Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan burada yaptığı açıklamada ‘ Çatalca Alaiye şehitlerimiz için çıktığımız bu yolda bugün Çanakkale Şehitliğindeyiz. Vatanımızı vatan yapan bizlere kazandıran şehitlerimizi anmak için buradayız. Bu uğurda mücadele veren başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve askerlerini şehitlerini minnetle anıyoruz.O yüzden maneviyatı yüksek bir tur bizim için’ diye konuştu. Başkan Özcan ayrıca ‘Bugün Çanakkale Kent Konseyi Başkanı Engin Kardemir  ile beraberiz. Kendisine de bize katıldığı için  teşekkür ediyorum’ dedi.
Özcan’ın ardından açıklama yapan Çanakkale Kent Konseyi Başkanı Engin Kardemir de Çanakkale aslında tüm Türkiye’nin. Burada Türkiye dışından bir çok ülkeden gelen savaşan yiğitlerimiz var.O yüzden Çanakkale  manevi yönden Türkiye’nin hatta Dünya’nın başkentidir’ diyerek Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e de minnetlerini belirtti.

Alanya Kent Konseyi  heyeti gezinin 3. gününde ise Edirne’ye hareket etti. ilk olarak Sarayiçi ve Kırkpınar güreş alanı ziyaret eden  Alanyalılar rehber eşliğinde Sağlık müzesini gezdi. Ardından ise Mimar Sinan’ın 80 yaşında yaptığı ve ‘ustalık eserim’ dediği Selimiye Camiye geçildi.Burada ise Selimiye Camisi emekli imamı Nadi Ersoy tarafından caminin tanıtımı yapıldı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81