ADD, 23 Nisan'ı kutladı

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Alanya Şube Başkanı Zuhal Sirkeli, 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle açıklamada bulundu.

ADD, 23 Nisan'ı kutladı

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Alanya Şube Başkanı Zuhal Sirkeli, 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle açıklamada bulundu.

22 Nisan 2019 Pazartesi 20:37
ADD, 23 Nisan'ı kutladı

Sirkeli, "23 Nisan 1920 milletimizin esaretten kurtularak, egemenliği kendi eline aldığı gündür. Emperyalist güçleri yenerek, çürümüş ve yozlaşmış bir imparatorluktan yepyeni bir Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması, demokratik ve laik bir yönetim biçiminin gerçekleşmesi, çağdaş ve aydınlık bir yaşam biçiminin belirlenmesi ve bunun için yapılan tüm yenilikler, 23 Nisan 1920 tarihinde Mustafa Kemal’in liderlik ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin attığı kararlı adımlarla gerçekleşmiştir. Ulusal Egemenliğimizin simgesi Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 99. yılını kutluyoruz. Buna bağlı olarak yeryüzünde çocuklara armağan edilmiş tek bayram olan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı da coşkuyla kutluyoruz.
'TÜRK ULUSU DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKMALI' 

Türkiye’nin 99 yıllık tecrübesi ve 23 Nisan 2019’da geldiğimiz nokta, bizlere bugün çok büyük sorumluluklar yüklemektedir. Bugünkü savaşımız, 99 yıl önce olduğu gibi bağımsızlık savaşıdır. Ulusal egemenliğimiz ve bağımsızlığımıza yönelik saldırılar ve politikalar, şu temel gerçeği gözler önüne sermektedir. Milli bayramlarımıza, Atatürk’ün ilke ve inkılaplarına, vatanımıza, milletimize, bağımsızlığımıza ve demokrasimize sahip çıkmak için, mücadeleye birlik ve beraberlik içinde devam etmemiz gerekmektedir. Önce saraydan alınıp millete verilen egemenlik hakkı, tam tersi olarak milletten alınıp saraya verilmektedir. Türk ulusu, kanla, irfanla kurduğu Cumhuriyete ve onun temel değerlerine mutlaka sahip çıkacaktır. 
'ŞÜKRANLA ANIYORUZ' 
Bu duygu ve düşüncelerle, Atatürkçü Düşünce derneği Alanya Şubesi olarak başta ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kuran tüm kahramanlarımızı şükranla anıyor, aziz şehitlerimize rahmet diliyor, bütün milletimizin ve özellikle çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81