AB projesi 5 ülkenin katılımıyla ALKÜ’de başladı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), projeler üreten uluslararası bir üniversite olma yolundaki hedeflerine emin adımlarla ilerliyor.

AB projesi 5 ülkenin katılımıyla ALKÜ’de başladı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), projeler üreten uluslararası bir üniversite olma yolundaki hedeflerine emin adımlarla ilerliyor.

07 Şubat 2018 Çarşamba 21:33
AB projesi 5 ülkenin  katılımıyla ALKÜ’de başladı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) kendi koordinatörlüğünde yürütülen “Career Guide and Mobile Application for Employees” isimli Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen projenin ilk toplantısını Alanya’da gerçekleştirdi. Türkiye koordinatörlüğünde yürütülen ve İspanya, Macaristan, Polonya ile Romanya’nın ortak olarak yer aldığı proje ekibi Katılım Belgelerini ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’nın elinden aldı. Proje Heyetini makamında kabul eden Rektör Pınarbaşı, katılımcılara ALKÜ hakkında bilgiler verdi, yürütülen proje hakkında proje ekibinden bilgiler aldı. Rektör Pınarbaşı, proje koordinatörlüğü ve yürütücüsü görevini üstlenen ALKÜ İşletme Fakültesi İnsan Kaynakları Yönetimi Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Dr. Zuhal Gök Demir başta olmak üzere projede emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. 
5 ÜLKE ELELE AYNI PROJEDE
Gelecekteki çalışanlara, şu an çalışmakta olanlara ve yöneticilere kariyer planlarında yardımcı olacak bir kariyer planlama rehberi ve mobil uygulama geliştirmek amacıyla geliştirilen “Career Guide and Mobile Application for Employees” isimli proje, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Erasmus KA2 stratejik ortaklık projeleri kapsamında yer alıyor. Endüstri 4.0 devriminin konuşulduğu bu dönemde çalışan kesimi olası kariyer değişikliklerine karşı hazırlamayı hedefleyen çalışmada, üç adet fikri çıktı elde edilmesi amaçlanıyor. Projede, ilk olarak gelecekte iş gücüne katılacakların ve halen çalışmakta olanların teknolojik gelişmelerin iş dünyasında yol açacağı değişiklikler karşısında eğitim ihtiyaçları olup olmadığını tespit etmek amacıyla “Eğitim İhtiyacı Analizi” çeşitli araştırma metotlarıyla gerçekleştirilecek. Projenin ikinci aşamasında eğitim ihtiyacı analizi sonuçları ışığında bir kariyer rehberi oluşturularak bu doğrultuda bir mobil uygulama geliştirilecek. 
“PROJE EKİP İŞİDİR”

Proje koordinatörlüğü ve proje yürütücüsü görevini üstlenen ALKÜ Öğretim Üyesi Dr. Zuhal Gök Demir proje toplantısının çok başarılı ve verimli geçtiğini ifade ederek, “Üç gün süren toplantıda gelecekte projede nelerin yapılması gerektiği planlanarak ortaklar arasında görev dağılımı yapıldı.” dedi. Proje ortaklarının uyum içinde çalıştığını, her ortağın projeye yönelik olarak ayrı bir uzmanlığının bulunduğunu, tüm ortakların AB proje deneyimine sahip olduklarını ve uluslararası projelerde başarıyı getiren etmenlerin proje ekibinin deneyimlerinde bulunduğunu ifade eden Demir ayrıca proje ekibinde yer alan Yrd. Doç. Dr Mehmet Özer Demir, Araş. Gör Nuri Çeliker ve Öğr. Gör. İbrahim Akdenizli’nin özverili çalışmalarından bahsetti.
“İŞ DÜNYASI İÇİN ÖNEMLİ BİR PROJE”
Proje baş araştırmacısı görevini üstlenen ALKÜ Mühendislik Fakültesi İşletme Mühendisliği Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Özer Demir de, Türkiye olarak projede araştırma tasarımından ve sonuçların analizinden sorumlu olduklarını ifade etti. Çalışmada Endüstri 4.0 devriminin iş dünyasında yol açması muhtemel sorunları tespit etmeyi amaçladıklarını ifade eden Demir, “Günümüzde daha henüz endüstri 4.0 tamamlanmadan endüstri 5.0 konuşulmaya başlandı. İş dünyası hızla değişiyor, Türkiye olarak bu değişimi yakalamamız gerekli. Yürütmekte olduğumuz proje Türkiye’nin dünyadaki gelişmeleri takip etmesi ve yakalaması açısından önemli bir projedir” açıklamasını yaptı.
“ALANYA’YA ÂŞIK OLDUK”
İspanya, Macaristan, Polonya ve Romanya’dan gelen heyet de bu projenin içinde yer alıyor olmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek proje yürütücüsü ve ev sahibi ülke olan ALKÜ ekibi tarafından çok iyi ağırlandıklarını, verimli bir çalışma ortamında proje hedeflerine rahatlıkla odaklandıklarını ve ilk defa geldikleri Alanya’yı özellikle çok beğendiklerini ve geri dönmekte zorlandıklarını vurguladılar.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81