99’uncu yıl coşkusu

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 99’uncusu Alanya’da coşkulu törenlerle kutlandı.

99’uncu yıl coşkusu

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 99’uncusu Alanya’da coşkulu törenlerle kutlandı.

23 Nisan 2019 Salı 20:09
99’uncu yıl coşkusu

Atatürk Anıtı önünde çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başlayan tören, iskelede bulunan Şelale Meydanı’nda birbirinden yetenekli Alanya çocuklarının hazırladığı gösterilerle devam etti. Törende Kaymakam Mustafa Harputlu, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Jandarma Komutanı Yarbay Serkan Akbaba, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Alper Avcı ve Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er de hazır bulundu. Anaokulu, ilk ve ortaokul öğrencilerinin şiir, jimnastik, halk oyunu gösterilerinin yanı sıra yine öğrencilerden oluşan Mehteran Takımı töreni izleyenleri coşturdu.
Şelale Meydanı’nda gerçekleştirilen törenin ardından, Alanya Belediyesi tarafından bu yıl 2’ncisi gerçekleştirilen Uluslararası Çocuk Festivali kapsamında düzenlenen programa geçildi. Alanya Kültür Merkezi çatısı altında buluşan dünya çocukları, dünya çocuklarının bayramı olan 23 Nisan’ı çeşitli etkinliklerle kutladı. 2019’un Rus Kültür Yılı ilan edilmesi münasebetiyle Çocuk Festivali’ne geniş bir katılım sağladı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, etkinliğin açılış konuşmasını yaparak, günün anlam ve önemine dikkati çekti ve yapılan hizmetlerin geleceğin mimarı çocuklar için olduğunu kaydetti. Başkan Yücel’in ardından kürsüde yerini alan Alanya Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er de günün anlam ve önemine vurgu yaparak çocuklara önerilerde bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81