2150 polis görev başında olacak

Antalya Emniyeti, yeni yıla huzur ve güvenlik içinde girilmesini sağlamak için 31 Aralık-2 Ocak tarihlerinde 2 bin 150 personel görevlendirdi.

2150 polis görev başında olacak

Antalya Emniyeti, yeni yıla huzur ve güvenlik içinde girilmesini sağlamak için 31 Aralık-2 Ocak tarihlerinde 2 bin 150 personel görevlendirdi.

29 Aralık 2016 Perşembe 20:25
2150 polis görev  başında olacak

Antalya Emniyet Müdürlüğü, yeni yıla huzur ve güvenlik içinde girilmesini sağlamak üzere her zaman uygulanan tedbirlere ek olarak, 31 Aralık-2 Ocak tarihlerinde huzur planlarını uygulamaya koyacak. İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "İlimizin turizm kenti olması ve yılbaşı dolayısıyla ülkemizin değişik kentlerinden karayolu, havayolu ve denizyolu ile ilimize çok sayıda vatandaşımız ile yabancı turistlerin gelebileceği göz önünde bulundurularak, yılbaşı tatili süresince il merkezi ana arterleri ve bağlantı yolları ile yoğunluk yaşanan yerlerde, alışveriş merkezlerinde, umuma açık eğlence yerlerinde, terminallerde, limanlarda ve lunaparklarda vatandaşlarımızın yılbaşı öncesi ve sonrasında huzurlu ve güvenli bir şekilde alışverişlerini, ziyaretlerini ve kutlamalarını yapmaları için can ve mal güvenliğinin korunmasına yönelik kontroller arttırılacaktır" denildi.
KESİNLİKLE HAVAYA ATEŞ ETMEYİN
Yeni yıl kutlama bahanesiyle silahla gelişi güzel şekilde havaya ateş eden şahıslar hakkında gerekli yasal işlemler yapılacağının belirtildiği açıklamada, "Yeni yıla huzur ve güven içerisinde girilmesini sağlamak amacı ile ilimizde yılbaşı kutlamalarının yoğun olarak yapılacağı içkili eğlence mekanları başta olmak üzere Cumhuriyet Meydanı, Barlar Sokağı, Yat Limanı, Konyaltı Kent Meydanı, Muratpaşa Kent Meydanı, Lara Beach Park civarı gibi yerler sürekli kontrol altında tutularak gerekli tüm tedbirler alınacak, kutlamalarda kullanılması muhtemel havai fişek, maytap gibi patlayıcı maddelerin ilgili kanunlar çerçevesinde kullanılmasında özen ve hassasiyet gösterilecek, yeni yıl kutlama bahanesiyle silahla gelişi güzel şekilde havaya ateş eden şahıslar hakkında gerekli yasal işlemler yapılacaktır" ifadelerine yer verildi.
TRAFİKTE KURALLARA DİKKAT
Trafik birimleri tarafından trafikte kural dışı davranışlarda bulanlara karşı tedbirlerin arttırıldığı belirtilen açıklama, "Yılbaşı gecesi yapılacak olan trafik kontrollerinde alkol kullanımı, aşırı hız, hatalı sollama, yakın takip ve şerit ihlali gibi trafik kazalarının oluşmasında büyük rol oynayan kural dışı davranışların denetimlerine ağırlık verilecek, ayrıca, yorgun, uykusuz ve dalgın araç kullandığı tespit edilen sürücüler müsait yerlerde dinlenmeleri sağlanacaktır. Denetimlerde belirlenen limitlerin üzerinde alkol aldığı tespit edilen şahıslar hakkında gerekli yasal işlemler yapılacaktır. Araçta alkolsüz başka bir sürücünün bulunmaması durumunda, araçları yediemin otoparklarında veya trafik birimlerimize ait park yerinde muhafaza altına alınacaktır. Araç sürücüsü ile araçta bulunan diğer şahıslar, mahallinden temin edilecek ticari araçlarla gidecekleri yerlere gönderileceklerdir" denildi.
2 BİN 150 POLİS GÖREV YAPACAK
Açıklamada şu ifadeler kaydedildi:
"Vatandaşlarımızın ve misafirlerimizin, toplu olarak yılbaşına girecekleri Cumhuriyet Meydanı başta olmak üzere kutlama merkezlerinde kapkaç, yankesicilik, dolandırıcılık, taciz gibi olumsuz durumların yaşanmaması, yılbaşı öncesi ve sonrasında huzurlu ve güvenli bir şekilde alışverişlerini, ziyaretlerini ve kutlamalarını yapmaları amacıyla 31 Aralık 2016 Cumartesi günü sabahından 02 Ocak 2017 Pazartesi günü sabahına kadar can ve mal güvenliğinin korunmasına yönelik resmi ve sivil yaya ile motorize devriyelerinden oluşan toplam 2150 personel görevlendirilmiştir."
Son Güncelleme: 29.12.2016 20:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81