'Zabıta şehrin olmazsa olmazıdır'

'Zabıta şehrin olmazsa olmazıdır'

06 Eylül 2017 Çarşamba 20:49
'Zabıta şehrin olmazsa olmazıdır'
Alanya Belediyesi Zabıta Müdürü Hasan Akın ve zabıta personeli 'Zabıta Haftası' nedeniyle Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Center'ı ziyaret etti. Müdür Akın ve personelini AGC Başkan Yardımcısı Gaye Coşkun kabul etti. Ziyarette konuşan Müdür Akın, "Zabıta yaklaşık 200 yıllık bir kuruluş. Tarihine baktığımızda Milattan Önce'ye Hunlara, Göktürkler'e kadar  dayanıyor. Her devlete baktığımız zaman şehrin düzeni için kurulan kolluk kuvvetleri. Zabıta bir şehrin, belediyelerin olmazsa olmazı. Belediyelerin her biriminin yaptığı yatırımı korumak, kollamak, gözetnek, o yatırımlarla ilgili eksikleri tespit edip ilgili birimlere aktarmak, sadece ilgili birimlere değil, devletin her türlü kurum ve kuruluşlarına iletmek zabıtanın asli görevlerinden birisi. Sokaktaki evsiz kalan vatandaştan tutun da insanların dini ve manevi duygularını kullanarak rahatsız eden insanlarla mücadele ediyoruz. Burada basının bize olan desteği çok önemli. Biz bu hizmetleri yaparken basında yer alması, bunun yapılma sebebi şehrin, insanların huzuru, sağlığı, esenliği için yapıldığının basında, sosyal medyada yer alması ve bunların aktarılabilmesi gerekiyor. Siz de bizim gözümüz, kulağımızsınız. Bütün Alanya basın camiasına bize bugüne kasar vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ederim" dedi. 
'İYİ NİYETLİ ÇALIŞMALARIN DESTEKÇİYİZ'
Coşkun da, "Yerel yönetim denilince ilk akla gelen birimlerinden biri zabıta. Daha çok eleştirilen de bir noktada görev yapıyorsunuz ama 200 yıllık bir gelenek de gerçekten önemi ve zor bir süreç. Biz iyiniyetle yapılan tüm çalışmaların da destekçisiyiz. Bundan sonra da elimizden geldiğince de doğru ve güzel şeylerin paylaşılmasında, gündeme getirilmesinde ya da önerilmesinde sizinleyiz" diye konuştu.
Son Güncelleme: 06.09.2017 20:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81