'Sicil affı nefes aldırır'

Vatandaşların heyecanla beklediği bankaların kara listesine girenlere sicil affı, yatırımcılara vergi ve harç muafiyeti getiren tasarı TBMM'de kabul edildi.

'Sicil affı nefes aldırır'

Vatandaşların heyecanla beklediği bankaların kara listesine girenlere sicil affı, yatırımcılara vergi ve harç muafiyeti getiren tasarı TBMM'de kabul edildi.

19 Ocak 2017 Perşembe 00:40
'Sicil affı nefes aldırır'
Çıkan kararı değerlendiren Alanya Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci, "Bilindiği gibi geçtiğimiz hafta AESOB Başkanımız ile birlikte Ankara ziyaretimiz gerçekleşmişti. Sayın Bakanımız Bülent Tüfenkçi'ye gündeme getirdiğimiz konulardan bir tanesi sicil af oldu. Biz daha önce de Alanya'daki oda başkanlarımız ile sicil affının çıkartılması ve uygulanması konusunda hassas bir şekilde gündemde tutuyorduk. Bugün sabah itibariyle Resmi Gazete'de torba yasasın içerisinde bu sicil affı yayınlandı. Yani hükümetimiz bu konuda elinden geleni yapmış oldu. Çıkan yasa içerisinde de çıktığı tarihe kadar olan geçmiş borçlarında, çek, senet, kredi kartı ve bazı borçlarla ilgili eğer bu borçları 6 ay içerisinde ödeyeceğini taahhüt ederse yada öderse bu sicil affından faydalanacak ve kara listeden silinecek. Tabi bu yasada bankalar bunu dikkate alabilecekler diye geçmiş. Bankaların bunu özellikle dikkata almasını temenni ediyoruz. Sicil affı esnafımıza çok büyük katkı sağlayacaktır. Çünkü esnafımızın önü tıkanmıştı. Küçük bir çek ödemesi yad kredi kartı ödemesinden dolayı sıkıntı çekiyorlardı. İnşallah bu sicil affını bankalarımızda dikkate alırlar ve esnafın önünü açarlar diye düşünüyorum. Biran evvel debu uygulamanın başlamasını temenni ediyoruz. Özellikle bunu ilk uygulayacak olanlarında devlet bankaları olacağını düşünüyorum. Ziraat Bankası, Vakıflarbankası ve Halkbank gibi devlet bankaları  bu konuda daha hassa olacaklardır" dedi. Değirmenci ayrıca geçmişten bu güne kadar yaşanan krizlerden dolayı Alanya'da binlerce esnafın bu sicil affını bekletiğini de belirtti. - Mert CANTÜRK
Son Güncelleme: 19.01.2017 00:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81