'Komşunu da al gel' için sektör ne diyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yurtdışındaki vatandaşlara çağrıda bulunarak, "Komşunu Al Gel Kampanyası" başlatması turizm sektöründe olumlu karşılandı.

'Komşunu da al gel' için sektör ne diyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yurtdışındaki vatandaşlara çağrıda bulunarak, "Komşunu Al Gel Kampanyası" başlatması turizm sektöründe olumlu karşılandı.

03 Şubat 2017 Cuma 20:02
'Komşunu da al gel'  için sektör ne diyor?

TÜRSAB Gelen Sekreteri Çetin Gürcün, 2016'da gelen 31 milyon 365 bin ziyaretçinin 6 milyon 99 bininin yurtdışında yaşayan Türk vatandaşı olduğunu ifade etti. 2016 verilerine göre yabancı ziyaretçilerin ortalama 633 dolar, Türk vatandaşlarının 978 dolar harcadığını hatırlatan Gürcün, Sabah gazetesine yaptığı yorumda "Gurbetçiler Türkiye'de tatillerini artırdıkça turizm gelirlene de pozitif katkı sağlayacak" dedi.
Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık ise çalışmanın altının doldurularak uzun vadeli bir proje olarak kurgulanması gerektiğini dile getirdi. Sözcü gazetesinin haberine göre Osman Ayık, burada desteklerin yeterli olması durumunda büyük kitlelere ulaşabileceklerini kaydederek, şu noktalara dikkat çekti:
HİNT DÜĞÜNÜ MODELİ
"Her şeye rağmen 2016 yılında 3.7 milyon Alman turisti ağırladık. Sadece Avrupa'da yaşayan 5.5 milyon gurbetçi var. Bu kampanya doğru şekilde kurgulanırsa, hem daha fazla turist çekip hem de geliş sayısını artırabiliriz. Avrupa'da yılda iki kez tatil yapma alışkanlığı var. Turizmciler düğün paketine çıkabilir. Düğün grupları getirmek istiyoruz. Hindistan'dan düğün için geliniyorsa neden kendi vatandaşlarımız gelmesin."
TÜROB Başkanı Timur Bayındır da "Yurtdışındaki Türklerin turizm açısından önemli bir potansiyeli bulunuyor. Sektör olarak bu konuda gerçekleştirilecek her türlü uygulamaya destek olacağız" diye konuştu.
ÖZÜMÜZÜ CANLANDIRMAMIZ GEREKİR
Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Başkanı Murat Ersoy da, 'komşu' hamlesinin turizmi çeşitlendirmek için yapılan eylem planlarından olduğuna vurgu yaparak, bu sayede büyük bir trafik oluşabileceğini dile getirdi. Ersoy, "Zaten bizim öncelikli olarak özümüzü canlandırmamız gerekiyor. Vatandaşlarımızın öncelikli olarak Türkiye'yi tercih etmesi için çalışıyoruz. Türkler uzun yıllardır oralarda yaşıyor. İşleri, dostları, orada bir kökleri var artık. O yüzden büyük potansiyel" diye konuştu. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrılarının Türk vatandaşları nezdinde önemli geri dönüşleri olduğunu kaydeden Ersoy, "Bu çağrıya da önemli bir talep geleceğini düşünüyorum. Turizm sektörü bu plandan ciddi geri dönüşler alacaktır. 2 milyonun üzerinde sadece komşu gelebilir" dedi.
Avrupa'dan Türkiye'ye turist getiren Diana Travel'ın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Burak Tonbul da, "Almanya'da yaşayan Türk vatandaşlarının yabancıları ülkelerini anlatmaları doğalarında var. Ancak Cumhurbaşkanımızın çağrısının ardından bunu görev edineceklerdir. Türk vatandaşlarımız yabancı komşularını ikna etmek konusunda daha da güçlü çalışacaklar" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 03.02.2017 20:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81