'Güç kullanmaktan çekinmeyiz'

'Güç kullanmaktan çekinmeyiz'

15 Eylül 2017 Cuma 20:22
'Güç kullanmaktan çekinmeyiz'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara'da Fransa Dışişleri Bakanı Drian ile ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, IKBY referandumuyla ilgili çok sert bir mesaj verdi. Basın toplantısı esnasında IKBY'deki referandumla ilgili değerlendirmelerde bulunan Çavuşoğlu, herkesin her şeyi Türkiye'den beklediğini ifade ederek, ABD'nin de referandum konusunda topu Türkiye'ye atarak, "sizin gücünüz var, siz halledin" dediğini belirtti.
"HİÇBİR GÜCÜ KULLANMAKTAN ÇEKİNMEYİZ"
Çavuşoğlu, "Herkes bizden adım atmamızı bekliyor, buna Amerikalılar da dahil. Biz yeri geldi mi hiçbir gücü kullanmaktan çekinmeyiz." ifadelerini kullandı. Çavuşoğlu şöyle konuştu: Referandum kararı yanlıştır, bu yanlıştan geri dönülmelidir. Bu Kürtler için de iyi değil, Irak için de iyi değil, bölge için de iyi değildir. Biz bu konuda net mesajlar verdik. Erbil ve Bağdat zamanında anlaşmıştır ve bir anayasa ortaya çıkmıştır. Anayasada da Kürt Bölgesel Yönetimi'ne yetki ve haklar verilmiştir. Bu anayasal hakların tamamen karşılanması gerektiğini de söyledik biz. Çok açık konuşuyoruz, gizli saklı konuşmuyoruz. Verdiğimiz mesajlar net.
ABD "SİZİN GÜCÜNÜZ VAR, SİZ HALLEDİN" DİYOR
Fakat görüyoruz ki dünya kamuoyunda herkes her şeyi Türkiye'den bekliyor. Amerikalılarla görüşüyoruz, diğerleriyle görüşüyoruz. "Siz komşusunuz, sizin gücünüz var, siz yapın" diyorlar. Biz Türkiye olarak yeri geldiği zaman hiçbir gücümüzü kullanmaktan çekinmeyiz. Ekonomik güç başka bir şey. Ama şu andaki mesele bölge için çok önemli bir mesele. 
 
Son Güncelleme: 15.09.2017 20:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81