'Alanya'nın değerlerine sahip çıkalım'

'Alanya'nın değerlerine sahip çıkalım'

11 Ağustos 2017 Cuma 21:03
'Alanya'nın  değerlerine  sahip çıkalım'
Alanya'da çelitli temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanyalıları şehrin öz değerlerine sahip çıkmaya davet ederek: "Vakıf üniversitesini kurmak için kriterleri yerine getirip, kuruyorsunuz ama o üniversiteleri ayakta tutmak zor. Biz de üniversitemizi ayakta tutmaya çalışıyoruz" dedi.
 
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dün Kaymakam Mustafa Harputlu, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu, Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, Alanya'daki meslek odası başkanları ile birlikte  Zencefil Restoran'da öğle yemeğinde buluştu. Şehirde yaşanan sorunları oda başkanlarından dinleyip, çözümü noktasında söz veren Bakan Çavuşoğlu, Alanya'nın değerlerine sahip çıkmaları konusunda da oda başkanlarına tavsiyelerde bulundu. 
"ALMAN VEKİL SAÇMALAMIŞ"
Zencefil Restoran'daki öğle yemeğinden sonra Alanya Hükümet Konağı'nda Kaymakam Mustafa Harputlu'nun başkanlığındaki Hamdullah Emin Paşa Vakfı Mütevelli Heyeti toplantısına katılan Bakan Çavuşoğlu, burada çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bir gazetecinin, "Almanya'daki Sol Parti milletvekili Alexander Neu, 'Türkiye'nin PKK ile bağlantısı olduğu yolunda 'saçma' bir iddiası var. Bu konuda güvenliğimden endişe ediyorum. Türkiye'de çıkabileceğime garanti verilmeli' yönündeki sözlerini hatırlatması üzerine Bakan Çavuşoğlu, "Almanya'da da Savunma Komisyonu var. Savunma Komisyonu'nun üyeleri burada değişik partilerden milletvekilleri var ve bunlar varar vcerecekler. O komisyonda kim olacağının kararını kendileri verecek biz vermeyeceğiz. Yurt dışına biz de bir heyet gönderdiğimiz zaman Meclisimiz ve Meclisimizin Komisyonu o komisyonda olan veya herhangibi bir konuda heyet oluşturulacaksa meclisteki partilerin önerdikleri kişilerden oluşan bir heyet oluşur. Fakat o milletvekilinin söylediklerinde iddia ettikleri sözlerini ben duymadım fakat yani saçmalamış. Yılda Türkiye'ye gelen Alman sayısı 5 milyonu geçiyor. Bu 5 milyon insan, tatil için geliyor, ticaret için geliyor, yatırım için geliyor, belki daha fazla geliyorlar. O sebeple Türkiye'den ne garanti istiyorlar, Türkiye hukuk devletidir. Kendisi de bir milletvekilidir, dokunulmazlığı da vardır. Türkiye uluslararası hukuka da saygılıdır, evrensel hukuka da saygılıdır. Kendi ülkesinin parlamentosu da gönderirse gelir NATO Üssüne ziyaretini yapar ve geri döner. Ama Alman parlamentosunda PKK'ya destek veren milletvekilleri var. PKK'nın terör listesinden çıkması için çaba sardf eden milletvekilleri var, bunlarda genelde sol partilerden. Yani Almanya'daki Yeşil Partisi, Sosyal Demokrat Partisi'nden bazı aşırı uç var, nasıl bizim CHP'nin içinde DHKPC'li PKK sempatizanı milletvekilleri var, orada da Sosyal Demokratların içinde uç oluyor. Burada CHP'nin içindekiler ön seçimde geldiler ve bunlar var. Bunları daha öncede söylediğim zaman tepki gösteriyorlar ama doğru. Bu tür milletvekilleri Almanya'da da var. Şuanda Avvrupa'da ciddi bir tartışma var. Bu tartışmalar neticesinde belki Avrupa Birliği normları oluşabilir. Yani PKK gibi terör örgüülerinin sembolleri olan paçavraları taşınmaması, DAEŞ'e de izin veriliyor, bunlarla gösteri yapılmaması konusunda bir norm oluşabilir, hukuku birüçe başlayabilir. Bunun içinde biz de Avrupa Birliği'nin üst düzeylerinde olabiliyor. Bunlara da Avrupa ülkelerinin izin vermemesi gerekiyor" dedi. 
'SALI GÜNÜ KARAR VERİLECEK'
Kurban Bayramı'nda tatilin 10 güne uzatılıp uzatılmayacağına ilişkin sözler üzerine Bakan Çavuşoğlu, "Demokrasi içinde aynı partiden de olsa hükümetin içinde de olsan farklı görüşler olabilir. Her bakanımız kendisi açsından durumu değerlendirir. Turizm bölgeleri Alanyamız, Antalyamız, Muğla ve farklı bölgeler tatilin uzamasını ister. Ekonomiyle ilgili de diğer bakanlarımız da daha çok çalışmamız gerekiyor diyor. Bu görüşler Salı günü Bakanlar Kurulu toplantısında masaya konur, Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanacak. Ve orada tüm arkadaşlar görüşlerini söyledikten sonra kararı verir" dedi. 
'ÖNEMLİ OLAN ÖYKÜ'NÜN NE İSTEDİĞİ'
6,5 yıl önce annesi tarafından terk edildikten sonra Elikesikli Yavuz çiftinin baktığı, ancak devletin Antalya'da bir Sevgi evine yerleştirdiği minik Öykü ile ilgili de konuşan Bakan Çavuşoğlu, "Bu konu basına yansıdıktan sonra ve basının bizimle paylaşmasından sonra biz duyarlılık gösterdik.  Tüm Türkiye'de duyarlılık gösterdi. Aile Bakanlığımızda hemen haberdar oldu. Burada Aile Bakanlığı bir insiyatifte bulundu ve uzmanlarını bölgeye gönderdi. Çocuklada ve daha önce bakıcılığını yaptığı aile ile de görüşmeler yaptı. Tabi burada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bu yaptığı çalışmalardan sonra kararını verir.  Çocuğu aileye mi verecek yoksa devlet kurumlarında kalmasına karar verecek tüm bu değerlendirmeleri ortaya konulan kriterler çerçevesinde Aile Bakanlığı verecek. Esas burada ailenin değil, çocuğun ne istediği önemli. Tüm bu çalışmaları yapıyorlar, tamamladıktan sonra açıklamaları yapacaklar. Sayın Bakanımız Fatma Betül Kaya'da konuyla ilgili büyük bir hassasiyet gösterdi. Neticesini göreceğiz" diye konuştu.
'ÜNİVERSİTELER ALANYA'NIN DEĞERİDİR'
Alanya Hamdullah Emin Paşa Vakfı'na ilişkin de soruları yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:"Üniversiteyi ayakta tutmaya çalışıyoruz. Alanyamızın iki tane üniversitesi var. Birisi ALKÜ Üniversitesi. ALKÜ'nün öğrenci sayısı 10 bini aştı, yeni açacağımız fakültelerde var. Yeni kampüsümüzü projelendirdik, Tıp Fakültesi inşaatına öncelik vereceğiz. AHEP Üniversitesi, bir vakıf üniversitesi. Osmanlı döneminde aramızdan çıkan Hamdullah Emin Paşa, tüm malını ve mülkünü eğitime bağışlamış. Dolayısıyla hem ecdadımıza minnet borcumuz var ama eğitimde önemli. AHEP Adına biz de üniversite kurduk. Vakıf üniversitesini kurmak için bazı kriterleri yerine getirmeniz gerekiyo ama o vakıf üniversitesini işletmek daha zor. Bu üniversiteler Alanya'nın değeridir ama bunlar da Alanya'nın değerlerine sahip çıkmak lazım. Alanyaspor'da Alanya'nın değeridir. Bu üniversitenin geleceği için ne yapabilir, yönetim ve mali konularda elimizden gelen desteği veriyoruz."

Şahin'den Çavuşoğlu'na teşekkür
 
Kabineye yeniden Dışişleri Bakanı olarak atanamasının ardından ilk kez memleketine gelen Mevlüt Çavuşoğlu'na yoğun ilgi gösterildi. Mevlüt Çavuşoğlu'nun ilk durağı Zencefil Cafe olmuştu. Oda başkanları ile yemekli bir toplantıda buluşan Çavuşoğlu Alanya'nın sorunlarını dinlemiş ve çözüm yolları için destek vereceğini söylemişti. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin Çavuşoğlu'na teşekkür etti. Şahin, "Alanyamızın gururu Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'nu karşıladık, STK Başkan ve temsilcileriyle birlikte yemek yedik. Alanyamızla her zaman yakından ilgilenen Sayın Bakanımıza sivil toplum kuruluşlarına vermiş olduğu değerden dolayı çok teşekkür ederim." dedi.



Gazipaşa'ya taziyeye gitti
 
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, geçtiğimiz günlerde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden AK Parti Gazipaşa İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi Naciye Köse'nin ailesine başsağlığı diledi. Bakan Çavuşoğlu, taziye ziyaretinde bulunmak üzere Gazipaşa ilçesine geldi. Sabah saatlerinde Gazipaşa'ya gelen Çavuşoğlu'nu Pazarcı Mahallesi'nde bulunan taziye evinin önünde, İlçe Kaymakamı Nurullah Kaya, İlçe Teşkilat Başkanı Yakup Pişkin, Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik ve merhume Naciye Köse'nin yakınları karşıladı. Bakan Çavuşoğlu ziyarette geçtiğimiz günlerde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren AK Parti Gazipaşa İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi Naciye Köse'nin ailesine başsağlığı diledi. Çavuşoğlu Köse'nin genç yaşta vefatından dolayı çok üzgün olduğunu dile getirdi. Taziye evinden ayrılan Çavuşoğlu, Çobanlar Mahallesi'nde bulunan DSİ'nin sulama hattı şantiyesini ziyaret etti. Cuma namazını Tuncerler Camii'nde kılan Çavuşoğlu daha sonra Alanya'ya hareket etti.

 
 

Son Güncelleme: 11.08.2017 21:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81