'50 bin öğrenci hedefine emin adımlarla gidiyoruz'

'50 bin öğrenci hedefine emin adımlarla gidiyoruz'

03 Kasım 2017 Cuma 20:38
'50 bin öğrenci hedefine  emin adımlarla gidiyoruz'
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nin (ALKÜ) toplu açılış ve temel atma töreni Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Törende konuşan Çavuşoğlu, Alanya’nın ilklerin şehri olduğunu ve Alanya için eğitime çok önem verdiklerini belirterek: “ALKÜ için öğrenci hedefimiz olan 50 bin rakamına emin adımlarla gidiyoruz. Sizler bizi Ankara’ya hizmet edelim diye gönderdiniz, bende hep bu doğrultuda hizmet ediyorum” dedi. 
 
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dün bir dizi açılış ve temel atma töreni için Alanya'ya geldi. Bakan Çavuşoğlu'nun katılımı ile Alanya'da; Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Eğitim Fakültesi temel atma programı, Alanya Mühendislik Fakültesi'nin açılışı, ALKÜ Geleneksel El Sanatları Müzesi'nin açılışı ve Tıp Fakültesi açılış töreni gerçekleştirildi.  Törene Mevlüt Çavuşoğlu'nun yanı sıra; Ak Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer, ALKÜ Rektörü Ahmet Pınarbaşı, Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, siyasi parti liderleri, oda ve dernek başkanları ile çok sayıda davetli katıldı. 
‘BAKANIMIZIN ADI KİTAPLARDA YER ALACAK’
Programın açılış konuşmasını ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı yaptı. Pınarbaşı konuşmasında şu sözleri kullandı: "ALKÜ Mühendislik Fakültesi açılış töreni, Aynı zamanda eğitim fakültesi temel atma töreni, el sanatlı açılışı tıp fakültesi açılışı için çok değerli bakanımızın katılı ile buradayız hepinize hoş geldiniz diyoruz. Alanya’mız bu bakımdan çok verimli bir yer. Baktığımız zaman okullarda camilerde diğer yerlerde çok değerli Alanyalı isimlerin yaşadığını görüyoruz. Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ülkemizin refahı için huzuru için ülkemizin dört bir tarafında koşturuyor. Aynı zamanda kendisi bir Alanyalı ve Alanya sevdalısı. Ben bir eğitimci olarak en büyük eseri ALKÜ’yü Alanya’ya kazandırmış olması. Kanımca Alanya’ya en büyük eseridir, sevgili bakanımızın adı kitaplarda olacak. Eğer kendileri tasvip buyururlarsa Cikcilli’de bin 100 dönümlü Cikcilli Kampüsü’nün adının Mevlüt Çavuşoğlu kampüsü olmasını kendinize arz ediyoruz. Değerli katılından dolayı bakanımıza en derin şükran ve sevgilerimi sunuyorum. Tüm diğer katılımcılara teşekkür ediyorum." 
‘ŞEHRİMİZ VİZYON KAZANIYOR’
Daha sonra kürsüye Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel çıktı. Başkan Yücel sözlerine şehitlerimizi anarak başladı. Yücel, "Hakkari ve Diyabakır’da hain saldırıcı sonucu şehit olan şehitlerimize Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar dilerim. Şehrimiz gün geçtikçe gelişiyor, değişiyor ve vizyon kazanıyor. Şehrimizde birçok değerler ortaya çıkıyor. Önceden sadece turizmle, inşaatla ve tarımla anılırdı. Şimdi şehrimiz bir medeniyet şehri üniversiteler şehri oldu. Bizde bundan büyük bir keyif alıyoruz. Üniversitelerimiz şehre sadece ekonomik değil bunun yanında sosyal değer katıyor. Başta bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’na tüm bölge adına teşekkür ediyorum. Bu vesileyle emeği geçen değerli rektörümü, dekanlarım ve öğretim görevlileri sizlerin de desteğini görüyoruz, sizlere çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
‘ALANYA TARİHİNE SAHİP ÇIKAN BİR İLÇE’
Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu ise konuşmasında, "Üniversitemizin 2017-1028 eğitim öğretim yılı açılına ve temel atma törenimize hoş geldiniz, Türkiye de iki üniversitesi olan tek ilçe ve süper ligde takımı olan tek ilçe. Alanya yatırımlara ve tarihine sahip çıkan bir ilçe. Bende bütün bu yatırımlarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.
‘HAİNLERDEN HESAP SORUYORUZ’
En son kürsüye çıkan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Gecikerek geldik özür diliyoruz. Dün maalesef ülkemizde terör saldırısı oldu, şehitlerimiz var Isparta’da şehidimizin cenaze törenine katıldık. Tüm şehitlerimiz Allahtan rahmet vatanımıza milletimize başsağlığı diliyoruz. Hainlerden hesap soruyoruz, kanları yerde kalmıyor. Şehitlerimizin yiğit kahraman arkadaşları o hainlerden hesap soruyor ve kökünü kazıyıncaya kadar devam edeceğiz” diye konuştu. 
‘EN ÇOK EĞİTİME ÖNEM VERİYORUZ’
Konuşmasına devam eden Bakan Çavuşoğlu şunları söyledi: “Alanya’mıza Antalya’mıza önem veriyoruz ama en çok da eğitime önem veriyoruz. Alanya ilklerin şehri oldu. Bugün Alanya’da bir kişi ortaokulda ve lisede çocuğun nereye göndermek isterse karşılığını bulur. Hiçbir şehirde olmayan okullar var. İki tane de üniversitemiz var. İnşallah AHEP’i de büyüteceğiz. Orayı da ayakta tutmaya çalışıyoruz büyüteceğiz. ALKÜ’de emin adımlarla hedefine ulaşıyor. Neden eğitime önem veriyoruz çünkü Türkiye Cumhuriyetinin amaçları var 2023’e yüzüncü yılımıza güçlü bir şekilde girmeliyiz.  Ama sadece yüzüncü yılımıza değil 2073 hedefimiz o hedeflere eğitimle geleceğiz. Üniversite kurulduğu zaman çok az öğrencisi vardı 5 bin 10 bin 50 bin dediğim zaman insanlar tepki kuş yuvası tünellerine baktıkları gibi bakıyorlardı işte 10 bin oldu. Gelecek sene daha iyi olacak. 
‘ÜNİVERSİTEMİZ 50 BİN ÖĞRENCİ HEDEFİNE ULAŞACAK’
Tıp fakültesini Akdeniz Üniversitesi’nden getirdik. Akdeniz Üniversitesi dünyanın en iyi 100 üniversitesinden birisi orası çok iyi bir üniversite inşallah ALKÜ’de bu hedeflere ulaşacak. Tıp Fakültesi uzun zamandır Akdeniz Üniversitesi’nde devam ediyordu. Eğitim şimdi Alanya’ya geldi. Gelecek sene yeni yeni fakültelerimize öğrenci alacağız. Diş Hekimliğine alacak, Eğitim Fakültesi bitecek merkezi kütüphane bitecek. Spor bilimleri antrenörlük bölümüne öğrenciler alacağız. Aynı şekilde bugün açılışını yaptığımız mühendislik fakültesinin de değişik bölümlerine öğrenciler alacağız. Meslek yüksekokullarımıza da öğrenciler alacak ve eğitim seviyemizi arttıracağız. Tıp fakültesi inşaatına da inşallah başlayacağız, ödenek konusunda sıkıntı yok. Örnek olsun diye yaptık çok şükür ekonomi yüzde 7 büyüyor ama yatırım gibi tasarruf konusunda da destekli olmalıyız. Bu binaları kazandırınca üniversitemiz 50 bin hedefine ulaşacak. Bugün Isparta’da 90 bin öğrenci var. 
‘ANKARA’YA BİZİ HİZMET YAPALIM DİYE GÖNDERDİNİZ’
Değerli rektörüm teşekkür ederim ben prensip olarak gerçekleşmesine katkı sağladığımız kurumlara adımın verilmesine karşıyım. ALKÜ’nün adının da Mevlüt Çavuşoğlu olmasını isteyen çok oldu. Çünkü kurulmasına Allah’a şükür vesile olduk. Biz bunu görev olarak yapıyoruz. Bizi niçin Ankara’ya gönderdiniz? Bu hizmetler için. Milli Eğitim Bakanımız emri vaki yapmış bizim mahalledeki spor lisesine adımı vermiş. Emri vaki olunca bir şey demedik biz isim, nam için hizmet etmiyoruz, koltuk sevdası için hizmet etmiyoruz. Koltuk sevdalısı değiliz. Alanya da birçok yerde hayırsever vatandaşlarımızın isimleri var. Elbette destek verecek devlet ama hayırseverlerimizin de bize yardım etmesi lazım. Eğitim için hayır yapan herekse teşekkür ediyorum. Bugün açılışını yapacağımız binamızın da hayırlı olmasını temenni ediyorum." Konuşmasının ardından Rektör Pınarbaşı ve Bakan Çavuşoğlu birbirlerine karşılıklı hediyeler verdi. Hediye verilmesini ardından Alanya Müftüsü Mustafa Topal tarafından toplu dua yaptırıldı. Duadan sonra açılış ve temel atma töreni gerçekleştirildi. 
İLK DERSİ BAKAN ÇAVUŞOĞLU VERDİ
Bakan Çavuşoğlu açılış ardından Mühendislik Fakültesi’nde 108 nolu derslikte öğrencilere ilk dersi verdi. Çavuşoğlu burada öğrencilere, “Genç kardeşlerim, kendinize bir vizyon belirleyin. Dünyadaki siyasi ve ekonomik değişimi takip edin. Ama geçmişinizi hiç unutmayın. Okuldaki yıllarınızın değerini bilin. Bu yılları iyi değerlendirin. Dil bilginizi geliştirin. Mutlaka spor yapın. Müzik bilginizi ilerletin. Dünyada sorunlar var, ama fırsatlar da var. Bireyler olarak, toplum olarak, ülke olarak bu fırsatları çok iyi değerlendirmemiz lazım” şeklinde öğütler verdi. – Mert CANTÜRK 
Son Güncelleme: 03.11.2017 20:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81