GÖZETLEMEDE SON TEKNOLOJİ

GÖZETLEMEDE SON TEKNOLOJİ

07 Ağustos 2017 Pazartesi 20:59
GÖZETLEMEDE  SON TEKNOLOJİ
Alanya Emniyet Müdürlüğü şehrin daha güvenli olması için son sistem teknolojiyi ilçeye getirmek için çalışmalara başladı. Bu teknolojinin adı ise Kent Güvenlik Yönetim Sistemi. Şehrin önemli noktalarına yerleştirilen dönerli kameralar yüz tanıma sistemi ile suçluları belirlerken, trafik ihlali yapan araçlar ise tespit edilebilecek. 
 
YÜZ TANIMA SİSTEMİ GELİYOR
Bilim kurgu filmlerinde görmeye alışık olduğumuz yüz tanıma sistemi ile suçluları yakalama teknolojisi artık Alanya'da kullanılacak. Bu sistem ile artık suçlular cadde ve sokaklarda kalabalıklarla karışarak istedikleri gibi kaçamayacak. Alanya Emniyet Müdürü Haşim Çakmak, çalışmaların devam ettiğini söyleyerek, "Bu sistem ile Alanya turizm bölgeleri arasında en güvenl şehir olacak" dedi.
285 YENİ KAMERA TAKILACAK
İlçeye kurulan 86 ayrı noktadaki 86'sı dönerli 285 yüksek çözünürlüklü güvenlik kameraları ile Alanya'nın 24 saat boyunca izleneceğine dikkat çeken Müdür Çakmak şöyle konuştu; "Sistem yeni Emniyet Müdürlüğü Ek Hizmet Binası üst katında yer alacak. Oluşturulan modern güvenlik sistemi teknolojisi için 20 polisimiz özel eğitim aldı. Şehir içinde  donatılmış kameralardan trafik ihlali yapan araçlara Trafik Elektronik Denetleme Sistemi' üzerinde plakalarına ceza yazılabilecek."  
SUÇLULARI YÜZÜNDEN TANIYACAK
Şehir içinde kalabalık cadde ve sokaklarda bulunan bazı kameraların yüz tanıma sistemine uyumlu şekilde oluşturulduğunu ifade eden Müdür Çakmak, "Çalışmalarımız devam ediyor. Direkler dikildi, kameralar geldi, hat çekilme işlemi başladı. Merkezde bulunan polislerimiz suçluyu kameralar sayesinde yüzünden tespit ederek ekipleri hareket geçirecek. Bu sistemle, polisimiz şüphelilerden daha önceden haberi olacak. Kullanıldığı ülkelerde ülümlü trafik kaza oranı yüzde 40 azaldı. Çünkü sistemle ihlaller azaltılıyor, kişiler kontrol edildiğini biliyor." dedi.
OLAYLAR BAŞLAMADAN ENGELENECEK
Suça bulaşmış kişilerin bu sistemle daha çabuk bulunabileceğini belirten Müdür Çakmak, "Aranan kişi 100 günde bulunuyorsa, biz onu kendi sistemimizle 1 saatte bulabileceğiz. Hiçbir zaman o kişinin kesin suçlu kişi olduğunu söyleyemeyiz. Ama bu kişi olma ihtimali yüzde 90 diyebiliriz. Yani Yani 1 milyon bunu yüze düşürüyoruz. Eğitimli ekibimiz ile birçok olayı başlamadan engelenecek.
Son Güncelleme: 07.08.2017 21:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81