Gömlek Seçiminde Önemli Detaylar

Gömlek Seçiminde Önemli Detaylar

05 Aralık 2016 Pazartesi 23:52
Gömlek Seçiminde Önemli Detaylar
              Erkekler de bayanlar gibi kıyafet seçimi yaparken vücut yapılarına uygun seçmeli ve özellikle erkek gömlek seçiminde dikkatli olunmalıdır. Erkek gömlek modelleri arasından seçim yaparken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
 
 - Renk: Erkek gömlek seçiminde renk önemlidir ve ten rengine uyabilecek renkler seçilmelidir.
 
 - Yaka büyüklüğü: Erkek gömlek modelleri arasından en uygun olan yaka boyu parmağınızın girebileceği genişlikte bir boşluk kalacak boyutta olan yaka genişliğidir. Çok büyük olması da dar olması da şıklığınızı bozacak ve hoş görünmeyecektir.
 
 - Kol Boyu: Erkek gömlek modelleri içinden hangisini tercih ederseniz edin muhakkak kol boyu bileklere kadar gelmeli ve ne uzun ne de kısa olmalıdır. Klasik erkek gömlek tercihinde özellikle ceket altından gözüküyor olmalı ama fazla da gözükmemeli.
 
 - Gömlek Bedeni: Seçtiğiniz gömleğin modeli ne olursa olsun bedeni üzerinize göre olmalıdır. Doğru gömlek bedeni seçimi daha şık görünmenizi sağlayacaktır.
 
 - Gömlek tarzı: Giyim tarzınız önemli olduğu kadar vücut yapınızın da giyim tarzınıza uygun olması gerekir. Spor, klasik giyim bazen iş hayatının veya sosyal yaşamın gereği dahi olsa seçilecek gömleklerin size uygun olması gerekmektedir. Dar kesim, bol kesim tercihi tamamen yapınıza uygun olmalıdır.
 
 - Gömlek deseni: Gömleğinizde seçeceğiniz desenin düz, kareli veya çizgili olması, çizgili olan gömleklerin çizgi yönü boyunuza ve kilonuza uygun olmalı. Örneğin boyuna çizgiler her zaman uzun boylu ve zayıf göstermektedir. Kareli gömleklerde karelerin boyutları, renk geçişleri sizin şık olmanızı sağlayacağı gibi yanlış seçimler şıklığınızı bozabilmektedir.
 
            Şık olabilmek her zaman sadece modayı takip etmek, moda renkleri ve modelleri kullanmak ile olmaz. Kişinin kendisine yakışan renk, model ve desen seçmesi gerekmektedir. Size uymayacak olan desenler kötü görünebilir ve sizi olduğunuzdan farklı gösterebilir. Bu yüzden doğru seçim yapabilmek için vücut yapınızı tanıyor olmanız gerekmektedir.
 
            Seçtiğiniz erkek gömlek modelinin ölçülerinin standartlara uygun olması (kol boyu gibi) gerekmektedir. Birçok alternatif modeller bulunduğu için vücut yapınıza, ten renginize uyabilecek, mevsimsel ve uygun bir kumaştan gömlek seçebilirsiniz. Seçtiğiniz gömlek sizi şık göstermeli, spor dahi olsa şık olmalıdır.
 
 
 
 
Son Güncelleme: 06.12.2016 23:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81