Villahch-Edirne treni Kapıkule’de

ARABALI TRENLE ANAVATANA GELEN İLK GURBETÇİ KAFİLESİ YURDA GİRİŞ YAPTI

Villahch-Edirne treni Kapıkule’de

ARABALI TRENLE ANAVATANA GELEN İLK GURBETÇİ KAFİLESİ YURDA GİRİŞ YAPTI

13 Temmuz 2020 Pazartesi 15:21
Villahch-Edirne treni Kapıkule’de

Avusturya’nın Villach kentinden Covid 19 pandemisi sonrası yola çıkan ilk tren ile gurbetçiler Kapıkule’den giriş yaptı. Anavatana gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen gurbetçiler, arabalı trenle yolculuğun çok rahat olduğunu kaydetti.

Optima Tours Şirketi tarafından Özel Oto Kuşet trenlerinin, Avrupa Birliğinin 15 Haziran 2020 tarihinden itibaren sınırların açılması yönündeki kararına istinaden (Avusturya, Slovenya, Hırvatistan, Sırp Cumhuriyeti, Sırbistan ve Bulgaristan demiryolu idarelerinin onayı ile) 20 Haziran 2020 tarihinden itibaren seferlere başlaması talep edildi.

11 Temmuz günü saat 21.58’de Villach’tan hareket eden otokuşet treni bugün saat 12.30 itibariyle Kapıkule Gar’dan giriş yaptı. Tren, 7 kuşetli vagon, 10 otokuşetten (araç vagonu) oluşurken, trende 137 yolcu ve 75 araç yer aldı.

Covid-19 salgınıyla ilgili sağlık kontrolleri ile pasaport ve gümrük incelemeleri tamamlanan gurbetçiler, anavatana gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Avusturya’dan geldiğini söyleyen Yaşar Cömert, “Uşak’a gideceğiz. Biz emekliyiz iznimiz süresiz, 3 veya 4 ay kalacağız. Tren bizim gibi yaşlılar için daha rahat” dedi. Korona virüs nedeniyle çok tedirgin olduklarını belirten Cömert, “Tedirgin olduk ama vatanımızı özledik de, özlüyoruz, toprağımızı öpüyoruz gelince” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81