Tekzip ve düzeltme metni

"Alanya'da yaşlı adamın şüpheli ölümü!" haberine ilişkin tekzip ve düzeltme metnidir.

Tekzip ve düzeltme metni

"Alanya'da yaşlı adamın şüpheli ölümü!" haberine ilişkin tekzip ve düzeltme metnidir.

06 Ocak 2020 Pazartesi 13:10
Tekzip ve düzeltme metni

Müvekkiller Dilek Kayaönü, Onur Kayaönü ve Olgun Yaman Kayaönü,merhum Abdullah Kayaönü'nün eşi ve çocuklarıdır. 04.11.2019  tarihinde internet sitenizde  http://www.haberalanya.com.tr/asayis/alanya-da-yasli-adamin-supheli-olumu-h58086.html linkinde yayınlanan “ Alanya'da yaşlı adamın şüpheli ölümü!”  başlıklı yazıda, merhum Abdullah Kayaönü'nün ölümü ile ilgili gerçeği yansıtmayan bir içerik kullanılarak habere konu edildiği belirlenmiştir.Merhum ABDULLAH KAYAÖNÜ 2 yıldır vefat olayının gerçekleştiği adreste eşi olan müvekkilim Dilek Kayaönü ile  birlikte yaşamaktadır ve merhum rahatsızlandığında da eşi olan müvekkilim Dilek Kayaönü yanındadır. Merhumun vefatının hemen öncesinde eşi olan müvekkilim yardım için 156'yı aramış, 156 görevlilerinin yönlendirmesi ile de 112 acil servis görevlileri müvekkili aramış ve onların  talimatı doğrultusunda da merhuma ilk müdahaleyi eşi Dilek Kayaönü yapmıştır. Akabinde de 112 acil ekipleri eve gelmiştir. Merhum ABDULLAH KAYAÖNÜ'nün vefatı şüpheli değildir. Ani ve beklenmedik bir ölüm olması nedeniyle müvekkillerimin ortak kararı ile kendisine otopsi yapılması istenmiştir. Haberde belirttildiği gibi yalnız yaşaması, komşuların haber vermesi, çilingirle eve girilmesi, yalnız yaşayan adamın evinde ölü bulunması gibi durumlar asla söz konusu değildir.Yapılan bu haber müvekkillerin üzüntüsüne üzüntü katmaktadır.

Bu nedenle 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi Ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunun 9 uncu maddesine istinaden internet ortamında yayınlanan gerçek dışı ve kamuoyunu yanıltıcı bu haber içeriğinin kaldırılmasını ve iş bu cevabımızın  metinde hiçbir değişiklik yapılmadan ve yoruma açıklık vermeyecek şekilde aynen ve tamamen, cevap ve düzeltmeyi gerektiren yazının yayınlandığı sayfada eş büyüklükte ve eş karakterde harflerle, bir hafta süreyle internet ortamında kullanıcıların doğrudan ulaşabileceği şekilde ve tekzip başlığı altında yayınlanmasını fazlaya ilişkin kanuni haklarımız saklı kalmak suretiyle talep ediyoruz.

                                                                                                                                                    DİLEK KAYAÖNÜ

                                                                                                                                                    ONUR KAYAÖNÜ

                                                                                                                                          OLGUN YAMAN KAYAÖNÜ

                                                                                                                                                                  VEKİLİ

                                                                                                                                                        Av.FATİH ERGÜN

Son Güncelleme: 06.01.2020 01:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81