Pakistan camilerde cemaatle kılınan namazları yasakladı

PAKİSTAN CAMİLERDE CEMAATLE KILINAN NAMAZLARI YASAKLADI

Pakistan camilerde cemaatle kılınan namazları yasakladı

PAKİSTAN CAMİLERDE CEMAATLE KILINAN NAMAZLARI YASAKLADI

26 Mart 2020 Perşembe 21:46
Pakistan camilerde cemaatle kılınan namazları yasakladı

Pakistan Diyanet İşleri Başkanı Dr Noor-ul-Haq Qadri, tarafından yapılan açıklamada korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında cemaatle kılınan namazların askıya alındığı duyuruldu.

Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan korona virüse karşı ülkeler önlemlerini arttırmaya devam ediyor. Pakistan, korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında cemaatle kılınan namazların askıya alındığını duyurdu. Sindh Bilgi Bakanı Syed Nasir Hussain Shah, yasakla ilgili yaptığı açıklamada ülke genelinde sadece 3 ile 5 kişinin camilerde namaz kılmasına izin verileceğini duyururken, cuma namazları içinde bu yasağın geçerli olduğunu cami içine sadece 5 kişi alınacağını belirtti.

Korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında birçok ülke cemaatle kılınan namazların askıya alındığını duyurdu. Bu ülkeler arasında Türkiye, Kuveyt, Filistin, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri bulunuyor. Pakistan’da toplam korona virüs vakası bin 179’a, hayatını kaybedenler ise 9’a ulaştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81