Gençler, yazılı basının geleceğini masaya yatıracak

Basın İlan Kurumu’nun (BİK), “Gençlerin Katılımı ile Yerel Yazılı Basının Dijitale Dönüşümü Çalıştayları”nın beşincisi 25 Nisan Salı günü Antalya’da gerçekleşecek.

Gençler, yazılı basının geleceğini masaya yatıracak

Basın İlan Kurumu’nun (BİK), “Gençlerin Katılımı ile Yerel Yazılı Basının Dijitale Dönüşümü Çalıştayları”nın beşincisi 25 Nisan Salı günü Antalya’da gerçekleşecek.

21 Nisan 2017 Cuma 20:34
Gençler, yazılı basının  geleceğini masaya yatıracak
Basın İlan Kurumu (BİK), Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus+ programı kapsamında, 7 bölge/ 7 ilde çalıştaylar düzenliyor. Daha önce İstanbul, Diyarbakır, Ankara ve Trabzon’da düzenlenen çalıştayların beşincisi Antalya Akra Barut Hotels’de yapılacak.
Her bölgede, duyurulara başvuranlar arasından seçilen 25 genç yazılı basının geleceği ve dijitale uyumu konularında görüşlerini dile getiriyorlar. BİK Proje Koordinatörlüğü Birimi’nin, Erasmus + K3 programı çerçevesinde koordine ettiği çalıştaylarda ‘Yeni medya ve yeni gazetecilik’ ile ‘İnternet gazeteciliği ve yeni standartlar’ başlıklı oturumlar yer alıyor.
Antalya’da gerçekleşecek olan çalıştayın açılış konuşmasını Basın İlan Kurumu Proje Koordinatörü Cenk Koray Doğan, moderatörlüğünü ise İstanbul Ticaret Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Oğuz Demir yapacak.
Çalıştaylarda dijital dönüşüme ilişkin gençlerin görüş ve önerilerinin alınması, mevcut durumun analiz edilmesi ve düzenlenecek ana toplantıya ön raporun hazırlanması sağlanacak. Dört oturumdan oluşacak çalıştaylarda her oturum 90 dakika sürecek.
Çalıştayların sonunda yazılacak raporlar, BİK Bayramoğlu Tatil Köyü’nde düzenlenecek 2 günlük Ana Yapısal Diyalog Forumu’nda kamuoyu ile paylaşılacak.
BİK’in, AB Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus+ Programı kapsamında düzenleyeceği tüm çalıştaylar hakkında detaylı bilgiler bik.gov.tr ve yeninesilgazetecilik.com adreslerinden alınabilecek.
Etkinlik takvimi kapsamında;
9 Mayıs’taki Ege Bölgesi çalıştayı İzmir,
16 Mayıs’taki Doğu Anadolu Bölgesi çalıştayı Erzurum’da gerçekleştirilecek.
Son Güncelleme: 21.04.2017 20:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81