Geleceğin liderleri BİL'de yetişecek!

Geleceğin liderleri BİL'de yetişecek!

19 Temmuz 2017 Çarşamba 22:14
Geleceğin liderleri  BİL'de yetişecek!
Alanya BİL Koleji İlkokul Zümre Başkanı Mehmet Tülek, okuduğunu anlayabilen, anladığı konular üzerinde yorum ve düşüncelerini açık bir şekilde gerçekleştirebilen öğrenciler yetiştireceklerini söyledi
 
Alanya’da eğitim kalitesini en üst düzeye çıkarma konusunda son derece iddialı olan Alanya BİL Koleji, mutlu bireyler yetiştirip çocuklara mutlu gelecek hazırlamak için 2017-2018 Eğitim-Öğretim  sezonunu bekliyor.
Alanya BİL Koleji  İlkokul Zümre Başkanı Mehmet Tülek ile ilkokulda uygulanacak eğitim-öğretim  sistemi üzerine konuştuk.
BİL Koleji İlkokulu’nda eğitim adına yapılacak tüm işlerde ortak akılın esas alındığını söyleyen İlkokul Zümre Başkanı Tülek, BİL Koleji’nin Alanya’da eğitim ve öğretimde teknolojik devrim gerçekleştireceğinin altını çizdi.
Tülek, gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi: 
“BİL Koleji İlkokulu, eğitim adına yapılan tüm işlerde ortak aklı esas alır. Gerek tüm kampüs öğretmenlerinin katıldığı genel zümrelerde, gerekse okul içi zümrelerde planlama, ders tasarımları akademik ve sosyal tüm etkinlikler ve içerikler bu çerçevede ele alınır. 
BİL Koleji Alanya öncelikle 21.yüzyılın öğrenme alanlarının dizaynı ile oluşturulan sınıflarda teknoloji ve bilim dünyasını, farklı öğrenme teknikleriyle birleştiren İNOVASYON OKULU’dur.
BİL Koleji Alanya, Eğitim ve öğretimde ‘’TEKNOLOJİK DEVRİM’’i gerçekleştirir. 
Teknolojinin sağladığı tüm imkanları etkin bir biçimde kullanarak, öğrencileri eğitim-öğretim sürecinin bütününe dahil ediyoruz.
Öğrencilerimiz geleceğimizdir. Geleceğimize şekil verirken, öğrencilerimiz ile ilgili tüm bilgi ve detayları ‘Akıllı Takip Sistemi’ ile velilerimizin yakından izleyebilecekleri bir süreç izleyeceğiz.
BİL KOLEJİ OLARAK; GELECEĞİN LİDERLERİNİ YETİŞTİRİYORUZ
Milli Eğitim Bakanlığı’nın amaç ve hedefleri doğrultusunda temel bilgi ve becerilere sahip,  öz güven duygusu gelişmiş, araştırmacı, yaptığı çalışmalarda akılcı analizler gerçekleştirebilen, kendisine ve çevresine saygılı, dürüst ve adaletli öğrenciler yetiştirir.
ÖĞRENCİLERİMİZİN;
Öğrencilerarası sevgi,saygı,hoşgörü,kişisel bütünlük ile gerçeğe saygıdan yola çıkarak (iyi-doğru-güzel) değer yargılarımızı korumayı ve uygulamayı
Özgüven duygusunu geliştirmeyi
İletişim becerilerini geliştirip, yaratıcı bireyler yetiştirmeyi
Analitik düşünmeyi, düşündüğünü doğru ve açık bir şekilde ifade edebilmeyi
Milli ve manevi duyguları yüksek
Problem anlama ve çözme becerisi gelişmiş
Kendi yeteneklerini keşfeden, yaparak-yaşayarak, yaşam boyu öğrenme metotlarını bilerek, kendi öğrenme sorumluluklarını alabilen
Sanatsal yaratıdan haz duyan bireyler yetiştirme misyonundan yola çıkarak, öğrencilerimizin kişisel ve sosyal gelişimlerini desteklemek, potansiyellerinin gerçekleşmesine imkan sağlamak, karar alma ve uygulama süreçleri ile sosyal hayatın her alanına etkin katılımlarının artırılmasını hedefliyoruz.
ÖĞRENME ETKİNLİKLERİMİZ:
         Okulumuzda Milli Eğitim müfredatıyla birlikte, öğrencilerimizin ilgi ve yeteneklerini geliştirecek, bilişsel deneylerini belirleyecek akademik programlara yer verilmektedir. Bu hedeflere ulaşmak için ‘’Tam öğrenme modeli’’, ’’5N1K’’  ile ‘’Aktif dijital öğrenme’’ modeli uygulanır.
                 Bu ortamda öğrencilerimiz bireysel öğrenme ve ekip çalışması becerisi kazanacaklar, kendilerine sağlanan geniş aktivite olanaklarıyla da ilgi istekleri doğrultusunda spor, kültür, güzel sanatlar ile yeteneklerini geliştirmeye teşvik edileceklerdir.
 
1.sınıftan itibaren İngilizce, Bilgisayar-Yazılım, Drama, Satranç, Spor ve Sanat Eğitimi alacaklardır.
Okulumuzda öğrencilerimizin duygusal gelişimlerine tam destek olarak; Önleyici Rehberlik, Bireysel Rehberlik ve Eğitsel Rehberlik hizmetleri yer almaktadır. 
1. Sınıftan itibaren, Oyun, Fiziksel Etkinlikler, İngilizce, Türkçe, Drama, Müzik, Görsel Sanatlar, Modern Dans, Laboratuar Etkinliği ile Çevre-Ekoloji Etkinliğine yer verilecektir.
1.Sınıf itibari ile öğrencilerimize doğru kalem tutuş, güzel yazı ve okuma kazanımından sonra; kitap okumanın, öğrencilerin kendilerini ifade etmelerini, bu yolla analitik düşünen, düşündüğünü doğru ve açık bir şekilde ifade eden, algılama gücü yüksek, yorum ve sentez yapabilen, sorgulayıp tartışan, kelime hazinesi zengin, kültürlü, yüksek karakterli bireyler yetiştirmeyi amaç edindik.
Öğrencilerimize haftada Türk ve yabancı uyruklu uzman yabancı dil öğretmen kadromuzla verilecek İngilizce programlarımızla İngilizce dersini benimsetip öğretmeyi hedefliyoruz. 
Matematik müfredatı doğrultusunda renkli materyallerle, matematiği sıkıcılıktan kurtarıp derse ilgi ve isteklerini yoğunlaştırılacakları bir ders yapacağız.
Yine 1.sınıftan itibaren Laboratuar öğretmenleri eşliğinde çeşitli deneyleri yaparak-yaşayarak öğrenmeyi sağlayacağız.
Müzik, Spor ve Görsel Sanatlarda gerektiğinde rehber öğretmenlerden de destek alarak öğrencilerimizin ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda etkin ve yetkin bir şekilde katılımlarını sağlayacağız.
SERBEST KÜRSÜ çalışmalarımızla öğrencilerimizin duygu ve düşüncelerini diğer öğrenci arkadaşları ile paylaşmasını sağlayabildiği bir eğitim ortamı sunacağız.
Etkin iletişim becerileri kazandıracağız.
Geleneksel eğitim yaklaşımlarından uzak, çağın gerektirdiği bilgi ve teknolojik donanımı aktif bir şekilde kullanabilen, bilgiye ulaşabilecek bireyler yetiştireceğiz.
Okuduğunu anlayabilen, anladığı konular üzerinde yorum ve düşüncelerini açık bir şekilde gerçekleştirebilen öğrenciler yetiştireceğiz.
 
Alanya’da eğitim anlayışını baştan aşağıya değiştireceğimize olan inancımız tamdır. Mutlu bireyler ve mutlu bir gelecek için hazırız.”
 
Son Güncelleme: 19.07.2017 22:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81