GELECEĞE AKTARILACAK

GELECEĞE AKTARILACAK

29 Kasım 2017 Çarşamba 23:32
GELECEĞE  AKTARILACAK
Başkan Yücel, kentin kültürel mirası olan geleneksel Alanya evlerinin gelecek nesillere aktarılabilmesi için çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Alanya genelinde 4 tarihi evin restorasyonu için proje ve onarım çalışması başlatıldı. 
 
 
MUTFAK KÜLTÜRÜ MERKEZİ OLACAK
Geleneksel Alanya konutlarının korunması için çalışmalarını sürdüren Alanya Belediyesi, 4 tarihi evin restorasyonu için proje ve onarım çalışması başlattı. Geçirdiği yangın nedeniyle harap durumda olan Alanya Kalesi Hisariçi Mahallesi’nde bulunan tarihi ev kamulaştırıldı. Tarihi konut, restorasyon çalışmalarının ardından Geleneksel Alanya Mutfak Kültürünün hem uygulamalı hem de görsel ögelerle anlatılacağı bir merkez olarak kullanılacak. 

İHALE SÜRECİ DEVAM EDİYOR
Belediye tarafından onarımı yapılacak diğer bir tarihi ev de Alanya Kalesi’nin doğu yamacında Kızılkule ile Tersane arasında, Kızılkule Tophane Ekseni Denizcilik ve Gemi Müzesi proje alanı içinde bulunuyor. Bu yapı da denizcilik kültürünü destekleyen öğelerin ve ürünlerin sergileneceği bir mekan olarak restore edilecek. Ayrıca Çarşı Mahallesi ve Tophane Mahallesi’nde iki evin daha restorasyonu için ihale süreci devam ediyor.
Son Güncelleme: 29.11.2017 23:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81