GEBELİKTE PÜF NOKTALAR

GEBELİKTE PÜF NOKTALAR

26 Aralık 2016 Pazartesi 13:38
GEBELİKTE PÜF NOKTALAR
Anne adayları hamilelik öncesinde ve hamilelik esnasında sağlıklarına en üst düzeyde dikkat edip gerekli tüm tedbirleri almaları gerekir. Peki anne adayları hamilelik öncesi ve hamilelik boyunca nasıl dikkat etmelidirler? Anne adaylarının yaşadıkları tüm olumlu ve olumsuz durumlar direk olarak bebeğe yansır. Örneğin bir bayan eğer sigara kullanıyor ise hamile kalmadan uzun süre önce sigarayı bırakmalıdır ki çocuğu en az etkilesin.

İnsanlarda hastalığın ilk belirtisi olan öksürük gebelik esnasında anne adaylarını daha farklı etkiler. Öksürük, anne adaylarının büyümüş, şişkin ve gergin olan karnına basınç ve baskı uygular. Anne karnında ki bebek rahim içindeki su seviyesi sayesinde gerekli koruma altında olsa da, oluşabilecek problemlere karşı anne adaylarının öksürüğe en kısa sürede çözüm bulmaları gerekir.

Anne adaylarının hamilelik boyunca ilaç kullanmaları fazlası ile zararlı olacağından, öksürüğe ilaç ile çözüm aramak yanlış olacaktır. İlaç kullanmak zararlı ise gebe bayanlar da öksürük nasıl geçer? Hamile bayanların öksürükten kurtulmasının en önemli püf noktası, anne adaylarının bol bol su ve sıvı tüketmeleridir. Çünkü tüketilen su sayesinde balgam gibi sorunlar daha kolay çözülür ve öksürük daha kolay geçer. Bitki çayları ile anne adayları öksürüklerine karşı çözüm bulabilirler. En çok tercih edilen bitki çayları da zencefil, ıhlamur limon, tarçındır. Anne adayları öksürüklerine karşı her gün taze olarak demlenmiş bitki çaylarından gerekli faydayı göreceklerdir.
Son Güncelleme: 27.12.2016 13:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81