Macar geline yöresel kıyafetlerle düğün

Macar geline yöresel kıyafetlerle düğün

15 Ağustos 2017 Salı 20:34
Macar geline yöresel  kıyafetlerle düğün
Gazipaşa renkli bir düğüne ev sahipliği yaptı. Londra'da yaşayan Bülent Şimşek, Macar Ivett Bosanszky ile doğduğu Zeytinada Mahallesi'nde yöresel kıyafetler giyerek dünya evine girdi.
İlk düğünlerini Macaristan'da klasik bir düğünle gerçekleştiren çift, Gazipaşa'daki düğünde Damat Şimşek'in önerisi üzerine yöresel kıyafetler giydi. Damat, Burdur yöresine ait yerel kıyafeti, gelin ise Macaristan'ın geleneksel gelinliğini giyerek düğün alanına geldi. Macaristan yöresine ait bir müzik eşliğinde ilk danslarını yapan genç çift daha sonra yine Macar müziğiyle oynadı. Düğün, çiftin ailesinin piste çağrılmasının ardından Türk oyun havaları eşliğinde devam etti. Pasta yerine baklava kestikten sonra takı töreni gerçekleştiren genç çift, davetlilerle halay da çekti. Düğüne çiftin bir arkadaşı da İskoçya'nın yöresel kıyafetiyle katıldı.
Londra'da Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği yapan damat Bülent Şimşek, eşiyle 5 yıl önce Macaristan Üniversitesinde çalıştığı dönemde tanıştığını ve eşinin öğrencisi olduğunu söyledi. Macaristan'daki görevinin ardından Londra'ya gittiğini, daha sonra eşiyle Türkiye'de tesadüfen karşılaştıktan sonra bir daha ayrılmadıklarını belirten Şimşek, "5 yıl süren ilişkimizin ardından evlenmemizin vaktinin geldiğine karar verdik. İlk düğünümüzü Macaristan'da klasik bir düğünle yaptık. Türkiye'de yapacağımız düğünde aynı şeyleri tekrar yapmak istemedik. Bunun üzerine yöresel kıyafetlerimizle kültürel güzelliklerimizi yansıtan bir düğün yapmak istedik. Bunu eşimle paylaştığımda o da kabul etti. Ailem uzunca bir süre beni yadırgadı. 'Giyecek elbisen mi yok? Tıraş bari olsaydın' gibi yaklaşımlarda bulundular ama sonra alıştılar" dedi.
Londra'da yaşayan gelin Ivett Bosanszky ise fikrin eşinden çıktığını ve bunun kendisini çok sevindirdiğini söyledi. Erkeklerin genellikle düğünle ilgilenmediğini ancak eşinin bu fikirle düğünle aktif şekilde ilgilendiğini belirten Bosanszky, "Düğünün başında insanlar şaşırdılar ama sonunda beğendiklerini ve mutlu olduklarını hissettim. Arkadaşlarımıza da düğünümüzü yöresel kıyafetlerle yapacağımızı söylemiştik. Bir arkadaşımız da İskoç kıyafetiyle gelmek istediğini söyledi. Bizler de mutlu olduk ve kabul ettik" diye konuştu.
 
 
Son Güncelleme: 15.08.2017 20:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81