Gökçeler’de kabul işlemi tamam

Gazipaşa tarımının 50 yıl süreyle su ihtiyacını karşılayacak olan Gökçeler Barajı'nda kabul işlemleri tamamlandı.

Gökçeler’de kabul işlemi tamam

Gazipaşa tarımının 50 yıl süreyle su ihtiyacını karşılayacak olan Gökçeler Barajı'nda kabul işlemleri tamamlandı.

29 Nisan 2018 Pazar 21:30
Gökçeler’de kabul işlemi tamam

Devlet Su İşleri(DSİ) Genel Müdürlüğü, HES Daire Başkanlığı, Jeoteknik ve YAS Daire Başkanlığı ile DSİ 13. Antalya Bölge Müdürlüğü'nden oluşan heyet tarafından 25 Nisan'da başlatılan kabul işlemleri dün tamamlandı. Konuyla ilgili bilgi veren DSİ 13. Bölge Müdürü Hayrullah Çoşkun, "Gökçeler Barajı'nda geçici kabul işlemleri tamamlandı. Cumhurbaşkanımız tarafından açılışı yapılan Gökçeler barajımızın geçici kabul işlemi DSİ Genel Müdürlüğü ve 13. Antalya Bölge Müdürlüğü elemanları tarafından yapıldı. Mevzuat gereği baraj tamamlandıktan sonra müteahhit firmaların eksiği var mı yok mu? diyerek inceleme yapıldı. Arazideki ilk tespitleri ve eksik görülen yerlerinin de tamamlanması için genel müdürlükten gelen heyetle orada bir kabul işlem çalışmaları yapıldı. Su tutmuş olan barajda eksiklikler varsa tamamlanması yönünde ilk çalışmaların startı verildi" dedi.
SULAMA BORULARI DÖŞENİYOR

Sulama alanları içinde boru döşeme çalışmalarının son hızla devam ettiğini belirten DSİ Antalya 13. Bölge Müdürü Coşkun, "Proje kapsamına giren bazı mahallelere 2018 yılı içerisinde su verilmesi planlanıyor. Sulu tarıma geçerek büyük katkı sağlayacak olan proje Gazipaşa'mızın çehresini değiştirecek. Gökçeler Barajında depolanacak su ile toplamda 47 bin 400 dekar zirai arazi suya kavuşacak. Gökçeler Barajı Beyobası, Beyrebucak, Çobanlar, Hasdere, Kahyalar, Karalar, Korubaşı, Macar, Muzkent ve Aydıncık mahalleleri olmak üzere 10 yerleşim biriminin de içme suyu ihtiyacını karşılayacak. Ayrıca 2,5 MW Kurulu gücündeki HES ile 8,66 GWh/yıl enerji üretimi yapılacak. Toplamda 47 bin 400 dekar zirai arazide yapılacak sulamadan 2018 yılı birim fiyatları ile dekar başına 2 bin 30 TL gelir artışı ile milli ekonomiye yılda 96 bin 222 TL katkı ve 5 bin 688 kişiye de istihdam sağlanması hedefleniyor. Antalya’mızın her köşesi gibi, Narenciye ve tropik meyveler diyarı Gazipaşa’mıza hayırlı olsun. Bugüne gelinceye kadar, emeği geçen herkesin ellerine sağlık" diye konuştu.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81