Gazipaşa arıtmasında sorun kalmayacak

Gazipaşa Belediye Başkanı Dr. Adil Çelik, Atık Su Arıtma Tesisi’nde yaşanan sıkıntının Antalya Büyükşehir Belediyesi Su ve Atıksu İdaresince (ASAT) çözüleceğini söyledi.

Gazipaşa arıtmasında sorun kalmayacak

Gazipaşa Belediye Başkanı Dr. Adil Çelik, Atık Su Arıtma Tesisi’nde yaşanan sıkıntının Antalya Büyükşehir Belediyesi Su ve Atıksu İdaresince (ASAT) çözüleceğini söyledi.

09 Eylül 2018 Pazar 21:13
Gazipaşa arıtmasında sorun kalmayacak

Arıtmada yaşanan problemin giderilmesi için ASAT’ın 3 çözüm yolu belirlediğini söyleyen Çelik, konuyla ilgili şunları dile getirdi: “Arıtmaya pis su toplayan kanallar yer altı suyunu içine alıyor. Yani temiz suyu. Dolayısıyla dönem dönem arıtmaya kapasitesinin çok çok üstünde yer altı suyuyla beraber karışan pis su geliyor. Bu dönemlerde drenajla o suyu bırakıyorlar.”
3 ÇÖZÜMÜ VAR

Biz bu konuyu ASAT’a defalarca götürdük” diyen Gazipaşa Belediye Başkanı Çelik, “Bunun 3 çözümü var denildi. 2014’ten önce arıtmaya su getiren kanalların toplamı 70-75 kilometre. Bu dört yılda da ASAT, 25 kilometre daha boru döşedi. Seçeneklerden bir tanesi,  bu 75 kilometrelik eski hattın tamamen sökülüp yenilenmesi. Bu imkansız bir yöntem, ASAT bunu teknik olarak çizdi. Geriye kaldı iki yöntem. İkincisi kanalizasyonun içine robot salıp, en fazla suyun karıştığı boruyu içerden özel bir kaplamayla kaplamak. Çok pahalı ama teknik bir yöntem. Diğer yöntem de çaya bırakılan fazla yer altı suyunu, birçok noktada olduğu gibi derin drenajla denizin açıklarına bırakmak” dedi.
BU YIL İÇERİSİNDE BU SORUN BİTECEK
Bu yıl içinde sorunun çözüleceğini dile getiren Çelik, “ASAT bu iki şık üzerinde çalışıyor. 2019’da bunları ihale edecekler. Bir derin drenajla çay içinden bırakacaklar, bir de robotla çok su alan yerleri içeriden özel kaplama yapacaklar. Bizim arıtmamız çok güzel,  100 bin nüfusa yetecek bir arıtma. Kapasite sıkıntımız yok. Şuanda bağlı nüfusumuz belki de 30 bin yok.  2019’da ASAT yatırım programına alacak ve bu yıl içerisinde bu sorun bitecek” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81